Τράπεζα Πειραιώς: Η ευελιξία, η ευθύνη και η εξατομικευμένη υποστήριξη στο επίκεντρο

Τράπεζα Πειραιώς: Η ευελιξία, η ευθύνη και η εξατομικευμένη υποστήριξη στο επίκεντρο
16 2019. (EUROKINISSI/ ) Eurokinissi

Ο Senior Director Δημήτρης Βερελής μίλησε στο news247.gr για εκείνα που κάνουν την Τράπεζα Πειραιώς να διαφέρει.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η υποστήριξη των πελατών της και στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την εκδήλωση της πανδημίας και το lockdown ήταν, από την αρχή, προτεραιότητα στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου που εφάρμοσε για την αντιμετώπιση των πολύπλευρων αναγκών που δημιουργήθηκαν. Η επικοινωνία με τους εταιρικούς μας πελάτες, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, ήταν συνεχής ώστε να είμαστε σε άμεση συνεργασία και από κοινού να βρίσκουμε κατάλληλες λύσεις προκειμένου, όχι μόνο να περιορίσουν τις βαριές συνέπειες του lockdown και την επερχόμενη ύφεση αλλά και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητές τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ευελιξία, την εξατομικευμένη υποστήριξη και την ταχύτητα ανταπόκρισης στα αιτήματα.

Η υποστήριξη αυτή περιλαμβάνει τόσο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το κράτος και υλοποιούνται από την Τράπεζα όσο και τα εξειδικευμένα προγράμματα που η ίδια η Τράπεζα έχει δημιουργήσει για την πλήρη υποστήριξη και την ανάπτυξη του επιχειρείν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, για την παροχή κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου για 2 χρόνια που ήδη ολοκληρώθηκε. Με βάση τα στοιχεία, είμασταν η τράπεζα προτίμησης για το 38% των συνολικών αιτήσεων που υποβλήθηκαν. Τελικώς, μέσω της Τράπεζας θα καλυφθούν 3.250 αιτήσεις που αντιστοιχούν στο 32% των αιτήσεων που εγκρίθηκαν από την ΕΑΤ. Τα ποσά που θα διοχετευθούν μέσω της Πειραιώς ανέρχονται σε €385 εκατ. από το σύνολο του €1,2 δις. που θα χορηγηθούν συνολικά από όλο το τραπεζικό σύστημα.

Παράλληλα συμμετέχουμε πολύ ενεργά και στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID 19», με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας μέσω της χορήγησης δανείων κεφαλαίου κίνησης, αξιοποιώντας την παρεχόμενη εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας που καλύπτει το 80% του δανείου. Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα Πειραιώς θα διαχειριστεί και θα χορηγήσει δάνεια ύψους €1,040 δις. που είναι και το μεγαλύτερο ποσό από τις συστημικές τράπεζες. Δεχόμαστε καθημερινά χιλιάδες αιτήσεις ενδιαφερόμενων που δηλώνουν την Πειραιώς ως τράπεζα επιλογής. Με πολύ εντατικούς ρυθμούς προχωράμε τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρώσουμε τις αξιολογήσεις γρήγορα και να αξιοποιήσουμε προς όφελος των πελατών τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχονται και από το κράτος και από την Τράπεζα και οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για την δημιουργία ρευστότητας και την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ως το τέλος Μαΐου η Τράπεζα σε συνεννόηση με τις μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις – πελάτες της έχει εγκρίνει αιτήματα για αναστολή καταβολής δόσεων κεφαλαίου συνολικού ύψους €2,5 δις. Επιπλέον ειδικά για την κατηγορία των φυσικών προσώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή έχουν ατομικές επιχειρήσεις και έχουν πληγεί άμεσα λόγω της αναστολής λειτουργίας της δραστηριότητάς τους, η Τράπεζα έχει προχωρήσει σε αναστολή καταβολής των δόσεων τους, ύψους περίπου €1,9 δις., για διάστημα 3 μηνών.

Του Δημήτρη Βερελή,

Senior Director Εταιρική & Επενδυτική Τραπεζική

Wholesale Products Sustainable & Development Banking

Elisseos Kontis/Corporate & Event Photography

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα