Τράπεζα Πειραιώς: Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο της

Τράπεζα Πειραιώς: Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο της
Τράπεζα Πειραιώς Eurokinissi

Υψηλό το επενδυτικό ενδιαφέρον. Αρχικός στόχος η άντληση 300 εκατ. Σκέψεις να αυξηθεί σε σε έως και 600 εκατ. Περίπου στο 9% αναμένεται να κινηθεί το επιτόκιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την έκδοση του ομολόγου ΑΤ1 από την Τράπεζα Πειραιώς με τις προσφορές να ξεπερνούν μέχρι αυτή την ώρα το 1 δισ. ευρώ.

Αν και αρχικός στόχος της διοίκησης είναι η άντληση 300 εκατ. ευρώ, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις να αυξηθεί σε έως και 600 εκατ. Η απόφαση επ’ αυτού θα εξαρτηθεί από την τιμολόγηση και τεχνικές λεπτομέρειες.

Το επιτόκιο αναμένεται να κινηθεί περίπου στο 9%, με κάποιους από την αγορά να εκτιμούν ότι μπορεί να είναι και 8%.

Συγκεκριμένα η αρχική καθοδήγηση που δόθηκε για το ομόλογο είναι για κουπόνι 9-9,25% και ελάχιστο ποσό τα 300 εκατ. ευρώ. Η τιμολόγηση αναμένεται σήμερα.

Θα είναι η πρώτη έκδοση Additional Tier I ομολογιών από ελληνική τράπεζα, μετά από πολλά χρόνια, ενώ η κίνηση εντάσσεται στο πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η Tράπεζα Πειραιώς έδωσε mandate σε Goldman Sachs και UBS Investment Bank ως παγκόσμιους συντονιστές και στις Credit Suisse, Deutsche Bank και Morgan Stanley ως «joint bookrunners» να ξεκινήσουν σήμερα ενημερώσεις επενδυτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα