Τσακαλώτος: Η Ελλάδα δεσμεύεται για την εφαρμογή της συμφωνίας

Arrival of Minister of Finance Euclid Tsakalotos at the Hilton for a meeting with officials of the IMF, Athens on July 31, 2015. /         Hilton        ,   31  2015.
Arrival of Minister of Finance Euclid Tsakalotos at the Hilton for a meeting with officials of the IMF, Athens on July 31, 2015. / Hilton , 31 2015. SOOC

Μήνυμα του υπουργού Οικονομικών προς πάσα κατεύθυνση, εν αναμονή της επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα

Διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις της Βραζιλίας και της Ινδίας Edgard A. Casciano και Μ. Manimekalai είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Τσακαλώτου με τους διπλωματικούς εκπροσώπους των δύο χωρών - των οποίων οι οικονομίες έχουν σημαντικό ειδικό βάρος παγκοσμίως - βρέθηκαν θέματα επικαιρότητας.

Κατά τις πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε στους κ. κ. Casciano και Manimekalai τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την υλοποίηση της συμφωνίας με τους εταίρους και παρείχε ενημέρωση για την εξέλιξη της τρέχουσας διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης.

Η επαναδιατύπωση δια στόματος του κ. Τσακαλώτου της δέσμευσης της ελληνικής πλευράς για την υλοποίηση της συμφωνίας δεν έρχεται τυχαία, την ώρα που παραμένει ακόμη θολό το τοπίο της διαπραγμάτευσης.

Παρά το γεγονός πως η εβδομάδα πλησιάζει στο τέλος της, κανείς ακόμη - από την πλευρά των δανειστών - δεν έχει επιβεβαιώσει ότι το κουαρτέτο επιστρέφει στην Αθήνα από Δευτέρα.

Το πιο πιθανό σενάριο θέλει πλέον τους επικεφαλής των δανειστών να καταφθάνουν επί ελληνικού εδάφους "κάπου στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας" και όχι από Δευτέρα, ωστόσο η ελληνική πλευρά έχει ήδη επιδοθεί σε μπαράζ διαβουλεύσεων, προκειμένου να είναι έτοιμη να παρακαθίσει μεμιάς στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όταν οι θεσμοί επιστρέψουν στην Αθήνα.

Το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη για τη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων που ζητούν οι δανειστές, ενώ οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην πρωτεύουσα εντείνονται σε όλα τα επίπεδα. Στόχος παραμένει η καταγραφή της μέγιστης δυνατής προόδου σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης, ούτως ώστε όταν επιστρέψουν στην Αθήνα οι δανειστές πολλές εκκρεμότητες - τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο - να έχουν επιλυθεί.

SHARE:

24Media Network