Τσακαλώτος: You haven’t seen anything yet...

,      ,  ,  10 , 2018
, , , 10 , 2018 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Τόνισε ότι για πρώτη φορά ένα νομοσχέδιο με προαπαιτούμενα έχει περισσότερες θετικές ρυθμίσεις από αρνητικές. Παραδέχτηκε ότι δεν είναι θετική η ρύθμιση για τις απεργίες αλλά δεν είναι και καταστροφική

Την αλλαγή των συσχετισμών μεταξύ των θετικών μέτρων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση έναντι εκείνων που επιβάλλουν οι δανειστές υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

«You havent seen anything yet δηλαδή “δεν είδατε ακόμη τίποτα” όπως λένε και οι Αμερικάνοι» είπε στη Βουλή ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά ένα πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα περιλαμβάνει περισσότερες θετικές ρυθμίσεις παρά αρνητικές και προαναγγέλοντας πολύ πιο θετικά μέτρα για τη χώρα στο άμεσο μέλλον. «Το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο δείχνει ότι έχουμε ένα αφήγημα για το πως θα βγούμε το 2018 από το μνημόνιο και την κρίση. Ήδη αλλάζει η ισορροπία για το τι κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

ADVERTISING

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε, πάντως, ότι το μέτρο για την απαρτία στην κήρυξη των απεργιών δεν είναι θετικό. «Δεν είναι θετικό, πέρασε και το χάσαμε» είπε αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να κερδίσει στους άλλους δύο πυλώνες διαπραγμάτευσης για την εργασία που αφορούσαν τις συλλογικές συμβάσεις και τις απολύσεις. Επισήμανε, όμως, ότι η ρύθμιση δεν είναι καταστροφική και είναι πιο θετική από αυτή που προτείνει η ΝΔ. Σημείωσε δε ότι το ζητούμενο πλέον είναι να ενεργοποιήσουμε τους εργαζόμενους για να συμμετέχουν στις συνδικαλιστικές αποφάσεις.

Καμία αλλαγή από την τροπολογία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι στο πολυνομοσχέδιο θα ενταχθεί τροπολογία η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να διενεργεί πλειστηριασμούς με ηλεκτρονικό τρόπο. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν ισχύει η «σπέκουλα» - όπως τη χαρακτήρισε- ορισμένων εφημερίδων για επικείμενες αλλαγές κριτηρίων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Το μόνο που αλλάζει είναι πως ό,τι γινόταν πριν με φυσικό τρόπο θα γίνεται τώρα με ηλεκτρονικό» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

SHARE:

24Media Network