Τζ. Πόλσον: Στο χέρι της κυβέρνησης να απελευθερωθεί το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων

Τζ. Πόλσον: Στο χέρι της κυβέρνησης να απελευθερωθεί το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων

Ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον έχει επενδύσει στην Ελλάδα 1 δισ. δολάρια, ενώ πριν από πέντε χρόνια πόνταρε στην πτώχευση της χώρας. Σήμερα δηλώνει έτοιμος μα επενδύσει μεγαλύτερα κεφάλαια

«Είναι στο χέρι της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου να συνεννοηθούν και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να απελευθερωθεί το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων, που θα δημιουργήσει επενδύσεις, ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης και άνοδο του βιωτικού επιπέδου» δηλώνει ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον στο Βήμα της Κυριακής.

Ο Τζον Πόλσον, μετά τη συμμετοχή του στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχει επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Ελλάδα, ενώ πριν από πέντε χρόνια ξεπουλούσε τα ελληνικά ομόλογα ποντάροντας στην πτώχευση της χώρας. Ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυβέρνηση και χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «επιδέξιο πολιτικό αρχηγό». Εμφανίζεται έτοιμος να επενδύσει και άλλα κεφάλαια, εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις υπέρ της αγοράς και σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις και η αναδιάρθρωση του χρέους πάνε χέρι-χέρι.

Τονίζει, επίσης, ότι με τη συνέχιση της εφαρμογής «των σωστών πολιτικών» η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει την ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη το 2016 και το 2017 και η χρηματιστηριακή αγορά τα μεγαλύτερα κέρδη το 2016 σε όλη την Ευρώπη.

«Τώρα που η καταιγίδα έχει περάσει, αρχίζουμε να βλέπουμε μικρά ανοίγματα στα σύννεφα. Για να λάμψει όμως ο ήλιος η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και κυρίως να περάσει από το Κοινοβούλιο το Ασφαλιστικό και τη φορολογική μεταρρύθμιση, να υλοποιήσει τις προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις, να εφαρμόσει όλες τις δράσεις που έχει συμφωνήσει και να ολοκληρώσει ικανοποιητικά την πρώτη αξιολόγηση» σημειώνει.

SHARE:

24Media Network