Β’ κύκλος Προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ” με τη συμμετοχή της Τράπεζας Χανίων

Β’ κύκλος Προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ΄οίκον ΙΙ” με τη συμμετοχή της Τράπεζας Χανίων

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα

Από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στην Κρήτη για ένταξη στον Β κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον ΙΙ». Στην Αττική η πλατφόρμα θα ανοίξει την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων συμμετέχει στον Β κύκλο του προγράμματος με στόχο την ενεργή στήριξη των νοικοκυριών.

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» είναι συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια. Έως και το 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού, ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια, δύναται να επιχορηγηθεί. Η ιδία συμμετοχή του προγράμματος μπορεί να καλυφθεί με χρηματοδότηση έως €25.000. Σημειώνεται ότι το επιτόκιο επιδοτείται κατά 100%.

Επιλέξιμες κατοικίες είναι το σύνολο των μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων που ικανοποιούν αποκλειστικά τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία
  • Υφίστανται νόμιμα
  • Έχουν καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση του Δ.
  • Δεν έχουν κριθεί κατεδαφιστέα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους ακόλουθους τομείς:

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων
  2. Τοποθέτηση / αναβάθμιση θερμομόνωσης
  3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης / ψύξης
  4. Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Για τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα exoikonomisi.ypen.gr, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθυνθούν στα καταστήματα του δικτύου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων ή στην ιστοσελίδα https://www.chaniabank.gr/el/individuals/loans/exikonomo.aspx.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα