Βαρουφάκης: Αν ο Θεός και οι άγγελοι έφτιαχναν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, η τρόικα θα το απέρριπτε

Βαρουφάκης: Αν ο Θεός και οι άγγελοι έφτιαχναν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, η τρόικα θα το απέρριπτε

"Το να ακούω τον φίλο μου και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται αυτό το τρομερό πακέτο μέτρων... με κάνει να λέω ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να διαβώ μαζί του" λέει ο πρώην υπ. Οικονομικών της χώρας (Vid)

"Το να ακούω τον φίλο μου και σύντροφό μου Αλέξη Τσίπρα να παραδέχεται αυτό το τρομερό πακέτο μέτρων και να λέει ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε λίγο καλύτερα από τους άλλους, με κάνει να θέλω να αποτραβηχτώ και να πω ότι αυτός δεν είναι ένας δρόμος που θέλω να διαβώ μαζί του" δήλωσε χαρακτηριστικά σε νέα συνέντευξη του στο Russia Today, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης.

"Ο Τσίπρας παραδόθηκε και με τον τρόπο αυτό η κρίση στην Ελλάδα συνεχίζεται. Παραδόθηκαν σε μια παράλογη λογική, παραδόθηκαν και έτσι συνεχίζεται η κρίση, κάτι στο οποίο αντιστάθηκα για πέντε χρόνια", είπε μεταξύ άλλων.

"Αν ο Θεός και οι άγγελοι του έρχονταν και έφτιαχναν ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα, η τρόικα θα το απέρριπτε στην πλειοψηφία του, γιατί ενδιαφερόταν μόνο στο να μας ταπεινώσει, ώστε να δείξει στην Ισπανία και την Ιρλανδία ότι αν ψήφιζαν κάτι που δεν θα άρεσε στην τρόικα, τότε θα τους συντρίψει", σχολίασε σχετικά με τους χειρισμούς των εταίρων.

Συμβουλεύοντας τον Τζέρεμι Κόρμπιν

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε άλλωστε στο Λονδίνο για να συμβουλεύσει τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών.

"Μην φοβηθείς από την "δολοφονία χαρακτήρων" που επιχειρούν τα μίντια. Τα συστημικά μίντια θα προσπαθήσουν να σε διαλύσουν, αλλά αυτό που μετράει είναι να τους απαντάς με λογικά επιχειρήματα, με ευσπλαχνία, λίγο χιούμορ και ταπεινότητα", συμβουλεύει μέσω RT ο Γ. Βαρουφάκης τον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο νεοεκλεγείς ηγέτης των Εργατικών της Βρετανίας δήλωσε από τη δική του μεριά, ότι δεν μπορεί να φανταστεί το κόμμα του να πραγματοποιεί εκστρατεία για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ στο προγραμματισμένο δημοψήφισμα, κατευνάζοντας τους φόβους ότι θα υποχρεώσει το κόμμα να υιοθετήσει μία ευρωσκεπτικιστική στάση.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιδιώκει να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση της χώρας με το μπλοκ των 28 και σχεδιάζει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ μέχρι το τέλος του 2017.

Από το περασμένο Σάββατο που ο Κόρμπιν κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές, το κόμμα του έχει στείλει αντιφατικά μηνύματα για την θέση που θα υιοθετήσει απέναντι στο δημοψήφισμα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του να εκφράζουν αντίθετες απόψεις.

Η θέση των Εργατικών στο ζήτημα θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το αν οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους στην ΕΕ.

Ερωτηθείς από το BBC, αν μπορεί να φανταστεί τους Εργατικούς να κάνουν εκστρατεία υπέρ του 'Brexit' ο Κόρμπιν απάντησε: "Όχι, δεν βλέπω κάτι τέτοιο".

"Αυτό στο οποίο υπήρξα αντίθετος και παραμένω αντίθετος είναι η ιδέα να περιφέρεται ο Ντέιβιντ Κάμερον στην Ευρώπη και να παραδίδει τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος κι ένα σωρό πράγματα που είναι πολύ σημαντικά".

Όπως είπε ο Κόρμπιν, επιθυμία του είναι να δει την Ευρώπη να επιδιώκει μία περισσότερο κοινωνική ατζέντα αντί να μετατρέπεται σε παράδεισο της ελεύθερης αγοράς.

(ΑΜΠΕ, Russia Today)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Βαρουφάκης με σφυροδρέπανο στο πέτο ανακοίνωσε το Σχέδιο Β για την Ευρώπη

Βαρουφάκης: Όποιος αποδείξει ότι έχω δουλέψει έστω για 1' σε fund κερδίζει τη μηχανή μου

Βαρουφάκης: Με τον Αλέξη Τσίπρα παραμένουμε φίλοι

SHARE:

24Media Network