Βρετανοί πράκτορες: Ο τουρισμός στην Ελλάδα ανακάμπτει

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΔΙΩΡΟΦΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΔΙΩΡΟΦΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο αριθμός των επισκεπτών στην Ελλάδα από τη Βρετανία κατέγραψε το 2013 αύξηση της τάξης του 11%

Την επιστροφή της Ελλάδας για τα καλά στον τουριστικό χάρτη κηρύττει ο Σύνδεσμος Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) σε έκθεσή του για τις τάσεις της βρετανικής τουριστικής αγοράς για το 2014.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, ο αριθμός των επισκεπτών στην Ελλάδα από τη Βρετανία κατέγραψε το 2013 αύξηση της τάξης του 11%. «Τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα έχουν οδηγήσει σε μείωση των τιμών σε πολλά μπαρ και εστιατόρια, καθιστώντας τη χώρα πολύ πιο οικονομική», σχολιάζει ο ABTA.

Η ειδική αναφορά της έκθεσης στην Ελλάδα, που περιλαμβάνεται μεταξύ των προορισμών στους οποίους αξίζει να δοθεί προσοχή κατά το νέο έτος, προσθέτει πως πρόσφατα εμφανίστηκαν περισσότερα πολυτελή καταλύματα στη χώρα, καθώς συνέχισε να έχει καλή απόδοση το πιο ακριβό άκρο της τουριστικής αγοράς.

Οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες σημειώνουν ότι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα παραμένουν η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Ζάκυνθος. Παρόλα αυτά, αναφέρει η έκθεση, τα ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν μπουτίκ επιλογές εκτός των συνηθισμένων προορισμών, δίνοντας μια γεύση της αυθεντικής Ελλάδας.

Συστήνοντας προορισμούς στο βόρειο Αιγαίο ο ABTA αναφέρεται στα «πράσινα και με πυκνά δάση» νησιά της Θάσου και της Ικαρίας. Για όσους αναζητούν πραγματική χαλάρωση και να «ξαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους» προτείνονται η Αλόννησος και η Σκόπελος στις Σποράδες.

«Αλλά για πραγματικά εντυπωσιακές θέες και πεντάστερη πολυτέλεια, το ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, που θεωρείται η πιθανότερη τοποθεσία της ιστορικής προέλευσης της μυθικής Ατλαντίδος, δεν παίζεται», τονίζει η έκθεση του ABTA.

Η έκθεση κάνει επίσης αναφορά στην πάγια ταξιδιωτική σύσταση του Φόρεϊν Όφις για την Ελλάδα που προειδοποιεί μεταξύ άλλων για τις συχνές απεργίες που κηρύσσονται χωρίς μεγάλη χρονική προειδοποίηση και μπορούν να προξενούν προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις διεθνείς πτήσεις. Σημειώνεται επίσης ότι τακτικές είναι οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Οι υπόλοιποι προορισμοί που σύμφωνα με τον ABTA θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Βρετανών το 2014 είναι η Βραζιλία, η Καραϊβική (ιδίως η Αντίγκουα), η Κόστα Ρίκα, η Μαλαισία, ο Μαυρίκιος, το Μεξικό, το Ομάν, η Πορτογαλία, η Σλοβενία, η Σικελία και οι ΗΠΑ (ιδίως οι πολιτείες του Τέξας, του Νέου Μεξικού και της Αλάσκας).

Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Κύπρο, την Ιταλία, την Τουρκία και την Τυνησία ήταν οι κορυφαίοι προορισμοί για τους Βρετανούς κατά το 2013. Για το 2014 η χώρα αναμένεται να επωφεληθεί από την τάση των Βρετανών να επισκεφθούν γνωστούς και δοκιμασμένους προορισμούς, καθώς παρά την έστω αργή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών, πολλοί εξακολουθούν να κινούνται επιφυλακτικά.

Γενικότερα, ο ΑΒΤΑ καταγράφει τάση επιστροφής των Βρετανών στην προτίμηση για ολοκληρωμένα all-inclusive πακέτα διακοπών.

(Πηγή: ΣΚΑΙ)

SHARE:

24Media Network