Υπερβήκαμε κατά 1.6% τα έσοδα τον Αύγουστο

Υπερβήκαμε κατά 1.6% τα έσοδα τον Αύγουστο

Επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Υπέρβαση κατά 617 εκατ. ευρώ στα έσοδα τον Αύγουστο, μόνο από τις εφορίες. "Δεν ισχύουν τα περί υστέρησης", διαμηνεύει το ΥΠΟΙΚ. Διαψεύδονται τα σχετικά δημοσιεύματα

Όχι μόνο δεν καταγράφηκε υστέρηση στα έσοδα τον Αύγουστο, αλλά αντίθετα υπήρξε σημαντική υπέρβαση του στόχου, όπως διαμηνύει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Ειδικότερα, με αφορμή πρωτοσέλιδο οικονομικής εφημερίδας στο οποίο γίνεται λόγος για «υστέρηση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα Αυγούστου», το υπουργείο Οικονομικών απαντά ότι, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία του Αυγούστου 2015, όχι απλά υστέρηση δεν υπήρχε αλλά:

- Υπέρβαση των εσόδων των Δ.Ο.Υ και Ελεγκτικών Κέντρων κατά 617 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014, δηλαδή 28,17% αύξηση.

- Υπέρβαση των εσόδων γενικά σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού κατά 1,6%. Ο προϋπολογισμός προέβλεπε 3.991 και τα έσοδα έφθασαν τα 4.055 εκατ.

- Μεγάλη αύξηση υπήρξε και στους ελέγχους της τουριστικής περιόδου.

- Ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην περίοδο αυτή αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος και θα εμφανιστεί στα έσοδα τον Σεπτέμβριο αλλά κυρίως τον Οκτώβριο.

SHARE: