Υπόθεση Μάρδα: Η κυβέρνηση μηνύει την Bild. "Η σκευωρία για τις 80.000 ευρώ έπεσε στο κενό"

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των Δήμων την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα αποθεματικά των Δήμων την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Αγωγή εναντίον της Bild για συκοφαντική δυσφήμιση ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τις φήμες περί μεταφοράς 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου

«Η σκευωρία ότι «Αναπληρωτής Υπουργός μετέφερε τον Μάρτιο 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου» έπεσε στο κενό. Το επίμαχο δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης», που φωτογράφιζε (χωρίς να τον κατονομάζει) τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα αναπαρήγαγε σήμερα η γερμανική «Βild», αναφέροντας το όνομά του. Η εφημερίδα αυτή, είναι γνωστή για την εχθρική στάση της απέναντι στην κυβέρνηση και τη χώρα. Ετοιμάζεται αγωγή εναντίον της για συκοφαντική δυσφήμιση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, που τις προηγούμενες μέρες φωτογραφιζόταν, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται (γιατί άραγε;) διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και δήλωσε ότι από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του έως σήμερα δεν έκανε ο ίδιος ή η σύζυγός του, οποιαδήποτε μετακίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Έστειλε μάλιστα, πέραν των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, στο γραφείο του πρωθυπουργού έγγραφη βεβαίωση της τράπεζας Eurobank που επιβεβαιώνει ότι δεν έχει γίνει κίνηση ούτε ενός ευρώ προς το εξωτερικό κατά την επίμαχη περίοδο. Επίσης, τονίζεται στη βεβαίωση ότι ουδέποτε κατά το παρελθόν έκανε μετακίνηση 80.000 χιλιάδων ευρώ ή προέβη σε αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων ιδίου ποσού από το Λουξεμβούργο. Η βεβαίωση της τράπεζας θα σταλεί σε όλους τους βουλευτές».

« Το εκδοτικό συγκρότημα «Θεσσαλονίκη -Μακεδονία»», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών «καλείται να δώσει στον Αναπληρωτή Υπουργό τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του. Αν δεν το πράξει θα ζητηθεί η δικαστική συνδρομή και η εφημερίδα θα βρεθεί προ των ευθυνών της. Αυτό δε θα γίνει αν η Διοίκησή της δηλώσει κατηγορηματικά, με αναφορά στην πρώτη σελίδα, ότι το επίμαχο δημοσίευμα δεν αφορά στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μάρδας διαψεύδει τη Bild: Δεν έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό μετά τον Ιανουάριο

SHARE:

24Media Network