Υποβάθμισε τον δήμο Αθηναίων η Moody's

Υποβάθμισε τον δήμο Αθηναίων η Moody's

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, προέβη στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου Αθηναίων. Δεν τίθεται όμως θέμα στάσης πληρωμών

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service ανακοίνωσε σήμερα την υποβάθμιση του Δήμου Αθηναίων ως εκδότη χρέους (ομολόγων) στο επίπεδο "Caa3" από "Caa1" και την αναβάθμιση των προοπτικών του σε "εξελισσόμενες" από "αρνητικές".

Ο οίκος αιτιολόγησε την απόφαση του αυτή ως απόρροια της πρόσφατης υποβάθμισης της Ελλάδος στο επίπεδο Ca και της στενής διασύνδεσης που έχουν τα οικονομικά μεγέθη του Δήμου Αθηναίων με την κεντρική διοίκηση.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η αξιολόγηση του Δήμου Αθηναίων είναι κατά μια βαθμίδα υψηλότερη εκείνης της Ελλάδος, αντικατοπτρίζοντας ότι πρώτον, ο Δήμος δεν βρίσκεται σε κατάσταση στάσης πληρωμών, δεύτερον, ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα υπάρξει μια αναγκαστική - από το κράτος - στάση πληρωμών των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου της Αθήνας και τρίτον, ότι ο Δήμος παραμένει προσηλωμένος στην εξυπηρέτηση των δανειακών του υποχρεώσεων, εγκαίρως.

SHARE:

24Media Network