Ζάιμπερτ για συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα: 'Δεν αναμένουμε σήμερα λύση'

Ζάιμπερτ για συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα: 'Δεν αναμένουμε σήμερα λύση'

Η καγκελάριος ενδιαφέρεται να ακούσει τις ελληνικές προτάσεις, αλλά η λίστα των μεταρρυθμίσεων αφορά το Eurogroup, διευκρίνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος. Χαμηλώνει τις προσδοκίες ενόψει της συνάντησης

Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί έναντι του Eurogroup, όχι διμερώς έναντι της Γερμανίας, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικώς με το εάν η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ περιμένει σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να της παρουσιάσει λίστα με προτάσεις μεταρρυθμίσεων. Διευκρίνισε, πάντως, ότι η κ. Μέρκελ ενδιαφέρεται φυσικά να ακούσει ποιες προτάσεις έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να αναμένονται λύσεις» από τη σημερινή συνάντηση.

«Καμία διμερής συνάντηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Eurogroup» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση των δύο ηγετών στην Καγκελαρία. «Δεν είπα ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέμα των συνομιλιών. Η παρουσίαση, όμως. της λίστας αφορά το Eurogroup» προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποια ζητήματα θα θέσει η ελληνική πλευρά, επανέλαβε, όμως, ότι η γερμανική θέση δεν έχει αλλάξει.

Αναφερόμενος στη σύσταση της γερμανικής αντιπροσωπείας στην αποψινή συνάντηση, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι την καγκελάριο θα πλαισιώνουν συνεργάτες της, αρμόδιοι για τα οικονομικά, τα εξωτερικά και τα θέματα ανάπτυξης.

Ο Γερμανός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε, ακόμη, ότι η κ. Μέρκελ έλαβε επιστολή από τον κ. Τσίπρα, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενό της, επικαλούμενος τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Τσίπρας, Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας, η Σιδηρά Καγκελάριος και οι ελπίδες για προσέγγιση

Επιβεβαίωσε την επιστολή ο Σακελλαρίδης: Προκάλεσε την επταμερή συνάντηση και δόθηκε απάντηση σε όλα τα θέματα

Μπείτε και ψηφίστε: Ποιος Έλληνας πρωθυπουργός θα έβαζε τη Μέρκελ στη θέση της;

Επιστολή Τσίπρα σε Μέρκελ: Αποπληρωμή μισθών ή δανείων. Η απειλή για στάση πληρωμών, πριν δεχθεί να τον συναντήσει

Η κρίσιμη εβδομάδα του Μεγάρου Μαξίμου

SHARE: