Όπλα και αρχαία κρυμμένα στο σπίτι 57χρονου στο Ρέθυμνο

Όπλα και αρχαία κρυμμένα στο σπίτι 57χρονου στο Ρέθυμνο

Σε "μουσείο" είχε μετατρέψει το σπίτι του ένας 57χρονος σε χωριό του Ρεθύμνου. Βρέθηκε πλήθος αρχαίων και όπλων αλλά και ναρκωτικά (pics)

Πλήθος αρχαίων αντικειμένων και όπλων αλλά και ναρκωτικά είχε κρυμμένα στο σπίτι του, σε χωριό του Ρεθύμνου, ένας 57χρονος ημεδαπός, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο 57χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν 766 αρχαία αντικείμενα, μεταξύ των οποίων χάλκινα εγχειρίδια, σιδερένια ξιφίδια και αιχμές, κοσμήματα, αγαλματίδια, πήλινα θραύσματα από αμφορείς και αποθηκευτικά αγγεία, λίθινα αγγεία και απολιθώματα κ.α., τα οποία σύμφωνα με τους αρχαιολόγους χρονολογούνται από τη νεολιθική εποχή μέχρι την εποχή της τουρκοκρατίας.

Βρέθηκαν, επίσης, ένα εύχρηστο υποπολυβόλο ΜΡ40 διαμετρήματος 9mm, ένα πυροβόλο όπλο, 10 πιστόλια, 13 περίστροφα, 12 γεμιστήρες πυροβόλου όπλου, δύο κυνηγετικά όπλα, εννέα σπαθιά, ανιχνευτές μετάλλων, 25 μεγάλα μαχαίρια, 710 φυσίγγια και κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, τρεις κάνες πυροβόλων όπλων, βαλλίστρα και διόπτρα, 84 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρικός εκκενωτής και δύο σπρέι δακρυγόνων ουσιών, 191 κροτίδες διαφόρων τύπων και τρεις ναυτικές φωτοβολίδες, πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο εξωτερικοί δίσκοι και μία φορητή μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

SHARE:

24Media Network