Ειρωνεία Πελεγρίνη για Αρβανιτόπουλο: "Ευχαριστώ για την υψηλή τιμή που μου έκανε"

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011,  στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσόγονου. (EUROKINISSI / TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ)
Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, του Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσόγονου. (EUROKINISSI / TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Πώς σχολίασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών την παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο. Έκανε λόγο για πρωτοφανή απόφαση από όσους επιδιώκουν τη διάλυση του ΕΚΠΑ

Την αντίδραση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη προκάλεσε η παραπομπή του στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος.

"Όπως ενημερώθηκα από δημοσιογραφικές πληροφορίες, το περιεχόμενο των οποίων αδυνατώ να πιστέψω, ο κ. Υπουργός Παιδείας προέβη σε πειθαρχική δίωξή μου" αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει:

"Θα ήθελα, εφόσον οι πληροφορίες αυτές είναι ακριβείς, να δηλώσω τα εξής: Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, καθηγητή και Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο Πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. 'Αλλωστε την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του Πρύτανή της".

Ο κ. Πελεγρίνης, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο, με απόφαση Αρβανιτόπουλου, καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για το ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι, δεν πείστηκαν να σταματήσουν την απεργία.

Οι πιθανότητες να σωθεί το εξάμηνο σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, είναι ελάχιστες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραπέμπεται στο πειθαρχικό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, θ. Πελεγρίνης

SHARE:

24Media Network