Εξώδικο δασκάλων στον υπουργό Παιδείας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Εξώδικη διαμαρτυρία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για τις μετακινήσεις εκπαιδευτικών

Εξώδικη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Παιδείας καθώς και τον περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, απέστειλε η Διδασκαλική Ομοσπονδία για το θέμα της «παράνομης», όπως την χαρακτηρίζει, μετακίνησης εκπαιδευτικών ως πλεοναζόντων που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τοποθέτησης δασκάλων στα Ολοήμερα Σχολεία.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων κάνουν λόγο για «διάλυση κάθε υποστηρικτικής δομής στην εκπαίδευση» ενώ προαναγγέλλουν και άλλες κινητοποιήσεις, πέραν της συνδικαλιστικής δράσης, «για την ανάδειξη των παράνομων ενεργειών της ηγεσίας της εκπαίδευσης και την αποκατάσταση της νομιμότητας».

«Προχωρήσαμε σε εξώδικη διαμαρτυρία για τον αντιεκπαιδευτικό τρόπο με τον οποίο κατασκευάσατε πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς διαλύοντας το Ολοήμερο Σχολείο και κάθε έννοια υποστηρικτικής δομής και αντισταθμιστικής αγωγής» αναφέρει ο ΔΟΕ στο έγγραφο που απέστειλε στον Κ .Αρβανιτόπουλο.

«Σας καλούμε να αναλογιστείτε το μέγεθος της ευθύνης που σας αναλογεί και να αποκαταστήσετε, όπως οφείλετε, τη νομιμότητα» προσθέτουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE: