Κατά της ”μετοχοποίησης” των δημόσιων πανεπιστημίων το υπ. Παιδείας

Κατά της ”μετοχοποίησης” των δημόσιων πανεπιστημίων το υπ. Παιδείας
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (φωτογραφία), έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη ναυτική εκπαίδευση.(EUROKINISSI) Eurokinissi

Το υπουργείο Παιδείας απορρίπτει το σχέδιο ''μετοχοποίησης'' των δημόσιων πανεπιστημίων. ''Όχι'' στη συμμετοχή του ιδιωτικού παράγοντα στη δημόσια παιδεία

Απορρίπτουν, πηγές του υπουργείου Παιδείας, τις απόψεις περί “μετοχοποίησης” των Πανεπιστημίων, τη συμμετοχή δηλαδή του ιδιωτικού παράγοντα, οι οποίες ακούστηκαν πρόσφατα σε συνέδριο του “Economist”.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν δήλωση του αρμόδιου υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος έχει δηλώσει:

”Εργαζόμαστε με στόχο την προάσπιση και την αναβάθμιση της δημόσιας, δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παθογένειες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τις οποίες ευθύνεται διαχρονικά η Πολιτεία, πρέπει να θεραπευτούν και όχι να αποτελέσουν άλλοθι για την διάλυση των δημοσίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Άλλωστε, όταν και εάν τροποποιηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, και όχι της “μετοχοποίησης” των δημοσίων πανεπιστημίων, τα οποία πρέπει να συνεχίσουν εσαεί να πληρούν το σκοπό τους, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα