Κλειστή την Τετάρτη η Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ λόγω Ρουβίκωνα

Κλειστή την Τετάρτη η Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ λόγω Ρουβίκωνα
Κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Eurokinissi

Η συλλογικότητα σχεδιάζει ρεμπέτικο γλέντι το μεσημέρι της Τετάρτης σε υπό κατάληψη αίθουσα του κτιρίου της σχολής. Τι ανακοίνωση η κοσμητεία. Ποια η απάντηση του Ρουβίκωνα.

Κλειστή θα μείνει την Τετάρτη η Φιλοσοφική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την κίνηση του Ρουβίκωνα να διοργανώσει ρεμπέτικο γλέντι, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, σε υπό κατάληψη αίθουσα του κτιρίου της σχολής.

“Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, με συνέπεια στη μέχρι τώρα στάση της σχετικά με την αυθαίρετη παρουσία της «Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας» στη Σχολή και αρνούμενη να αποδεχθεί την εξαγγελθείσα χθες δράση της, ανακοινώνει ότι αύριο, Τετάρτη 7/11/2018, η Σχολή θα παραμείνει συμβολικά κλειστή”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ρουβίκωνας με ανάρτησή του στο facebook έκανε λόγο για “πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των φοιτητών”, καταλήγοντας ότι το γλέντι θα γίνει κανονικά.

“Μόλις πριν λίγο ενημερωθήκαμε ότι η κοσμητεία αποφάσισε αύριο τετάρτη λόγω του ρεμπέτικου μας να ξανακάνει lock out στη σχολη. Θεωρούμε επιτακτικό η φιλοσοφική σχολή να ανοίξει κανονικά. Είναι απαράδεκτο η Καραμαλέγκου να συνεχίζει να παίζει πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη των φοιτητών. Είναι απαράδεκτη όλη η προσπάθεια που έχει στηθεί εδώ και κάποιο καιρό για να χτυπηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο και ο πανεπιστημιακός ως ελεύθερος χώρος. Είναι καθήκον όλων των φοιτητών, όλου του κινηματικού κόσμου των σχολών να περιφρουρήσουν το άσυλο. Καλούμε άπαντες αύριο από νωρίς το πρωί στη φιλοσοφική σχολή αθηνών. Η σχολή θα ανοίξει ο κόσμος να χαλάσει. Το ρεμπέτικο γλέντι θα πραγματοποιηθεί κανονικά στη 13:00”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα