Βρυξέλλες: Προσπάθειες για να λειτουργήσει δια ζώσης η Γ’ Λυκείου στο Κεστεκίδειο – “Είναι πολύ δύσκολο” λέει η διεύθυνση

Βρυξέλλες: Προσπάθειες για να λειτουργήσει δια ζώσης η Γ’ Λυκείου στο Κεστεκίδειο – “Είναι πολύ δύσκολο” λέει η διεύθυνση
To Κεστεκίδειο σχολείο στις Βρυξέλλες την ημέρα του Αγιασμού, τον Σεπτέμβριο του 2022 https://www.facebook.com/kestekideio/photos

Τα μαθήματα στο Κεστεκίδειο σχολείο των Βρυξελλών συνεχίζονται διαδικτυακά την ώρα που οι γονείς των μαθητών της Γ' Λυκείου αγωνιούν.

Τα μαθήματα στο Κεστεκίδειο σχολείο των Βρυξελλών συνεχίζονται ακόμα διαδικτυακά αφού το κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση από το τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας.

Από το Υπουργείο προέκυπτε την Τετάρτη ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για εξεύρεση αίθουσας έτσι ώστε να συνεχιστούν δια ζώσης τουλάχιστον τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου της οποίας οι μαθητές θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις τον Ιούνιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί αίθουσα με την συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας στο Βέλγιο και γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε τα μαθήματα να αρχίσουν άμεσα.

Ωστόσο για να λειτουργήσει ένα σχολείο με μερικές τάξεις δια ζώσης και τις υπόλοιπες με τηλεκπαίδευση σημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γίνουν…λάστιχο για να τα προλάβουν όλα.

Ηδη η διεύθυνση του σχολείου έχει ενημερώσει το Υπουργείο ότι ένα τέτοιο πλάνο δεν μπορεί επί του πρακτέου να εφαρμοστεί αλλά από το Υπουργείο επιμένουν προτείνοντας σχετικές εναλλακτικές.

Κάθε μέρα βέβαια που χάνεται είναι η κρίσημη καθώς η προετοιμασία των υποψηφίων για τις πανελλήνιες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Είναι, δε, απολύτως βέβαιο ότι εφόσον η Γ’ Λυκείο συνεχίσει με τηλεκπαίδευση οι γονείς των παιδιών θα αξιώσουν να υπάρξουν ειδικό καθεστώς για την αξιολόγησή τους κατά τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα