Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των ευρω-συνδικάτων την Τετάρτη

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των ευρω-συνδικάτων την Τετάρτη

ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Διαμαρτυρίες κατά των μέτρων λιτότητας

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια ''στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους'', θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους ηγέτες.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Δράσεις σε όλη την Ευρώπη

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Ιταλία η GGIL διοργανώνει 4ωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις, στη Γαλλία οι CGT, CFDT,FO έχουν προγραμματίσεις 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα και στη Γερμανία η DGB θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Τετάρτης συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.

Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και σε Βρετανία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία και Φινλανδία.

Στην Αυστρία, η συνδικαλιστική συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», τα οποία θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο Διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, τους Ισπανούς και του Ιταλούς εργαζόμενους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
SHARE:

24Media Network