Παρέλαση 25ης Μαρτίου με "αστυνόμευση Πολυτεχνείου"

ΑΘΗΝΑ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ -ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ -ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε γιατί δεν πρέπει να κουβαλάτε σακίδιο αν θέλετε να παρακολουθήσετε τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, προκαλούν πονοκέφαλος στους  επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι οι αντιδράσεις κατά των επισήμών θα γενικευτούν.

Για το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. η παρέλαση θα είναι μια επιχείρηση ανάλογη με εκείνη του Πολυτεχνείου, μόνο που η προσπάθεια εντοπισμού των μολότοφ στα σακίδια αντιεξουσιαστών θα μετατραπεί σε... κυνήγι για γιαούρτια, ντομάτες και αβγά σε τσάντες πολιτών. Η εντολή που δόθηκε από τους στρατηγούς είναι ότι η παρέλαση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πάση θυσία.

Το κεντρικό βάρος της αστυνόμευσης, με τους προληπτικούς ελέγχους , θα επικεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος , όπου από νωρίς το πρωί της 25ης Μαρτίου οι ειδικές ομάδες ελέγχου της Αστυνομίας, αναζητώντας πολίτες που θα φτάσουν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν στην πολιτική ηγεσία. Παράλληλα θα ελέγχονται και θα προσάγονται "δήθεν κοινωνικά διαμαρτυρόμενοι" (έτσι αποκαλούνται οι αγανακτισμένοι πολίτες) που θα κουβαλούν στις τσάντες τους αβγά, ντομάτες και γιαούρτια.

Κατά μήκος της διαδρομής όπου θα γίνει η παρέλαση θα υπάρχουν ακροβολισμένες αστυνομικές δυνάμεις που θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ η Αστυνομία θα κατέβει στους δρόμους με εξοπλισμό κατά διαδηλώσεων, δηλαδή εφοδιασμένη με δακρυγόνα, κλομπ και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, που θα χρησιμοποιηθούν εναντίον όποιου επιχειρήσει να χαλάσει την παρέλαση.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η επιτυχής και χωρίς επεισόδια ολοκλήρωση της παρέλασης έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα τιμής, οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ το μόνο που μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί είναι το ποιοι θα πάρουν άδεια να σταθούν γύρω από την εξέδρα των επισήμων.

Η πρόταση που φαίνεται να επικρατεί είναι να δοθούν προσκλήσεις σε οικογένειες αστυνομικών και στρατιωτικών παραμένει στο τραπέζι. Μέτρα όμως θα ληφθούν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις, στις οποίες θα δώσουν το «παρών» πολιτικά πρόσωπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκκληση για παρελάσεις χωρίς έκτροπα

Κανονικά και με τους επίσημους στη θέση τους η παρέλαση

Φοβούνται τα χειρότερα μετά τους προπηλακισμούς και τα γιαούρτια

SHARE:

24Media Network