8 λόγοι για να εντάξεις την ποδηλατάδα στην ζωή σου

8 λόγοι για να εντάξεις την ποδηλατάδα στην ζωή σου

Τι πιο όμορφο από μια βόλτα με το ποδήλατο μέσα στην πόλη;

Αυτό σκεφτόμαστε οι περισσότεροι, αν και σπάνια παίρνουμε την απόφαση να καβαλήσουμε τη σέλα. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για να μην κάνεις κάτι, οι παρακάτω 8 λόγοι, όμως, θα σε πείσουν ότι η ποδηλατάδα είναι μία μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις!

Foto 2018 von www.ChristianSchwier.de

1. Θα ανακαλύψεις νέα μέρη

Είναι τόσα τα όμορφα μέρη σε μικρή απόσταση από το σπίτι σου για τα οποία δεν είχες ιδέα. Άλλα είναι πολύ μακριά για να τα συναντήσεις, όταν βγαίνεις για περπάτημα κι άλλα περνούν απαρατήρητα στις διαδρομές σου με το αυτοκίνητο. Με το αγαπημένο σου ποδήλατο, όχι μόνο θα τους δώσεις την προσοχή που τους αξίζει αλλά θα βρεις και εκπληκτικές τοποθεσίες που ήταν δυσπρόσιτες με τους τέσσερις τροχούς. Εκεί θα βγάλεις και τα πιο εντυπωσιακά stories!

2. Το καλύτερο αγχολυτικό

Η ποδηλατική άσκηση λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά, ανεβάζοντας τη διάθεση μέσα από την απελευθέρωση ενδορφινών στον οργανισμό. Μερικές πεταλιές μπορούν να καθαρίσουν το μυαλό σου από τις αμέτρητες σκοτούρες που σε ταλαιπωρούν και ν΄ αντικαταστήσουν το στρες μ’ ένα αίσθημα ελευθερίας .

3. Η πιο οικονομική μετακίνηση

Ούτε βενζίνη, ούτε διόδια, ούτε κι εισιτήρια μπορούν ν’ αυξήσουν το κόστος της διαδρομής σου. Μονάχα λιγοστή ενέργεια θα χρειαστεί να καταβάλεις! Αν μάλιστα ετοιμάσεις ένα σνακ με τα χεράκια σου και πάρεις φαγητό από το σπίτι δεν θα χρειαστεί να βγάλεις το πορτοφόλι απ’ την τσέπη.

4. Είσαι ελεύθερος

Το τελευταίο διάστημα, εκτιμήσαμε όλοι λίγο παραπάνω την ελευθερία μας. Το ποδήλατο, λοιπόν, είναι το μέσο που δεν σηκώνει περιορισμούς. Είσαι ελεύθερος να πας όπου θέλεις και φυσικά όποτε θέλεις. Αρκεί να σε κρατούν οι δυνάμεις σου και θα νιώσεις την ανεκτίμητη αξία του να είσαι πραγματικά ελεύθερος.

5. Κάνεις καλό στον εαυτό σου

Η ποδηλατική άσκηση έχει μεγάλα πλεονεκτήματα για το σώμα αλλά και την υγεία σου. Το κορμί σφίγγει, η αντοχή βελτιώνεται και καθαρός αέρας γεμίζει τα πνευμόνια σου. Αξίζει να σκεφτείς πως αποτελεί μία από τις ελάχιστες μορφές άσκησης που μπορούμε να κάνουμε από την παιδική ηλικία έως και τα γεράματα.

6. Κάνεις καλό στο περιβάλλον

Το ποδήλατο είναι ο πιο οικολογικός τρόπος μετακίνησης, μετά τα ποδαράκια σου. Τώρα που όλο και περισσότεροι αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, στοιχηματίζω πως θα βρεις πιο εύκολα παρέα για την ποδηλατάδα σου. Αν λάβουμε υπόψη και τον παράγοντα της ηχορύπανσης, τότε είσαι και με τη βούλα ένας ευσυνείδητος πολίτης.

7. Κάνεις νέες γνωριμίες

Θα εκπλαγείς πόσους ανθρώπους μπορείς να γνωρίσεις σε μία βόλτα με το ποδήλατο. Άσε που μπορεί να εξελιχθεί και σε μια καλή αφορμή για φλερτ. Μην ξεχνάς πως μοιράζεστε μια κοινή αγάπη που δεν είναι άλλη από το ποδήλατο.

8. Ξεπερνάς τα όρια σου

Ακόμη και το να επιλέξεις το ποδήλατο αντί για το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι είναι μια μικρή επιτυχία. Όταν κάνεις το ποδήλατο τρόπο ζωής, κάθε επιπλέον χιλιόμετρο στην αρχή θα μοιάζει βουνό αλλά σύντομα θα νιώσεις περήφανος που το κατέκτησες. Το ίδιο ισχύει και για τις ανηφόρες ή τα κακοτράχαλα μονοπάτια. Το σώμα και το μυαλό σύντομα προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες και θα έχεις εκπαιδευτεί, χωρίς να το καταλάβεις, στην επίτευξη στόχων που δεν αφορούν μονάχα το ποδήλατο.

Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που βρίσκεσαι σε δίλλημα ανάμεσα στο ποδήλατο και κάποιον άλλο βολικότερο τρόπο μετακίνησης, θα έχεις 8 καλούς λόγους να προτιμήσεις το δίτροχο σου. Μετά από λίγες διαδρομές, βάζω στοίχημα πως το ποδήλατο θα γίνει ο τρόπος ζωής σου που δε θ’ άλλαζες με τίποτα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα