Δημαράς: Έρχονται κατεδαφίσεις κτιρίων στην Αθήνα – Κίνδυνος κατάρρευσης σε σεισμό

Δημαράς: Έρχονται κατεδαφίσεις κτιρίων στην Αθήνα – Κίνδυνος κατάρρευσης σε σεισμό
Η Αθήνα από τον λόφο του Λυκαβηττού Eurokinissi

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς τόνισε ότι το σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας περιλαμβάνει και κατεδαφίσεις κτιρίων. "Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα έχει η Αθήνα. Οι περιοχές γύρω από την Ομόνοια, τα Πατήσια, η πλατεία Βάθη είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Πρέπει να γίνουν πράσινες διαδρομές" είπε μεταξύ άλλων.

Στο σχέδιο ανάπλασης υποβαθμισμένων περιοχών στην Αθήνα που προβλέπει κατεδαφίσεις κτιρίων αναφέρθηκε o υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς Eurokinissi

 

Συγκεκριμένα, τόνισε: “Εχουμε ένα σχέδιο για την Αθήνα ειδικά στις περιοχές που παρακμάζουν. Σε ένα μεγάλο σεισμό πολλά από τα παλιά κτίρια δεν έχουν την απαιτούμενη αντοχή. Υπάρχει και πρόβλημα ενεργειακό σε πολλά κτίρια. Διαμορφώνουμε ένα σχέδιο ανάκτησης πρασίνου.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα έχει η Αθήνα. Οι περιοχές γύρω από την Ομόνοια, τα Πατήσια, η πλατεία Βάθη είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Πρέπει να γίνουν πράσινες διαδρομές και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς κατεδαφίσεις. Η αναβάθμιση αυτών των περιοχών θα μεγαλώσει την αξία τους. Θα ζητήσουμε εθελοντικές προσφορές, με αποζημιώσεις και εξεύρεση άλλων ακινήτων μέσα από μια τράπεζα γης. Η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία προϋπόθεση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα