Εκτός λίστας αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών ο Καϊάφας

Εκτός λίστας αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών ο Καϊάφας

Τι και αν ο Καϊάφας είχε αναγνωριστεί ως ιαματική πηγή με βασιλικό Διάταγμα από το 1950; Νέες διαδικασίες του υπουργείου Πολιτισμού... τον αφήνουν σήμερα εκτός λίστας. Τι δηλώνουν οι αρμόδιοι φορείς

Εκτός των αναγνωρισμένων Ιαματικών Πηγών βρίσκεται ο Καϊάφας, καθώς ανακοινώθηκε από τον υπουργείο Τουρισμού η σχετική λίστα.

Μια από τις κορυφαίες ιαματικές πηγές δεν βρίσκεται ανάμεσα στις 17 που δόθηκαν στη δημοσιότητα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική διαδικασία.

Και αν σήμερα δεν περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα ο Καϊάφας αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις ξεκινούν τη λειτουργία τους αρκετά αργότερα από τις υπόλοιπες και βάση των διατάξεων τα δείγματα που απαιτούνται για τους ελέγχους πιστοποίησης πρέπει να ληφθούν ένα μήνα πριν την έναρξη λειτουργίας των πηγών.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της εγκατάστασης Νίκος Λευκαδίτης, μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του Cosmos TV.

Ο κ. Λευκαδίτης επισήμανε πως οι αναλύσεις πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένο χρόνο και έτσι παρουσιάζεται η καθυστέρηση αυτή.

'Κάποιες από τις πηγές που αναγνωρίστηκαν λειτουργούν και το χειμώνα, έτσι ξεκίνησαν τις διαδικασίες νωρίτερα. Η απόφαση που έχει ληφθεί αναφέρει καταληκτική ημερομηνία την 31 Δεκεμβρίου 2012. Εμείς στον Καϊάφα, είχαμε αναγνωριστεί ως ιαματική πηγή από τη δεκαετία του 1950 με Βασιλικό Διάταγμα.

Τώρα οι διαδικασίες επαναλαμβάνονται με νέα δεδομένα και ξεκινάμε τώρα, αφού η έναρξη λειτουργίας μας προσδιορίζεται περί τις αρχές του καλοκαιριού. Δεν υπάρχει πρόβλημα άμεσα θα λάβουμε την αναγνώριση" εξήγησε ο διευθυντής των εγκαταστάσεων του Καϊάφα.

"Το πρόβλημα με την αναγνώριση τόσο στον Καϊάφα όσο και στην Κυλλήνη, ήταν το κόστος των 40.000 ευρώ και αυτό καθυστερούσε τις διαδικασίες. Τώρα άλλαξαν οι διατάξεις και επιταχύνθηκαν, παλιότερα απαιτούνταν μια σειρά από μελέτες. Έχει αλλάξει δύο φορές οι διαδικασίες και τώρα ακολουθούμε την οριστική διάταξη" εξήγησε ο κ. Λευκαδίτης.

Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι να συνεχιστεί η αναγνώριση πηγών που πληρούν τις προδιαγραφές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλη τη χώρα.

"Δεν θα υπάρξει πρόβλημα, έχουμε ενημερώσει με ανακοινώσεις και επιστολές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία ότι λειτουργούμε κανονικά και φέτος για να είναι ενήμεροι οι ενδιαφερόμενοι ασφαλιζόμενοι" καταλήγει.

Πηγή: ilialive.gr

SHARE:

24Media Network