Ένωση Ελλήνων Χημικών για Σαρωνικό: Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός

Ένωση Ελλήνων Χημικών για Σαρωνικό: Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός
ΣΑΛΑΜΙΝΑ.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ Eurokinissi

Την ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στη διαχείριση συμβάντων όπως αυτό της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωη Ελλήνων Χημικών διερωτάται τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στην περίπτωση ενός σοβαρότερου ατυχήματος.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ανετοιμότητα στην κινητοποίηση των μηχανισμών του κράτους για την αντιμετώπιση ενός δυστυχήματος στην “μπροστινή αυλή” της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα την διεύρυνση της περιοχής εξάπλωσης και της δυσμενούς επίδρασης σε εκτεταμένη περιοχή της Αττικής και την καλλιέργεια ανησυχίας ότι δεν εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα μέτρα πρόνοιας και πρόβλεψης».

«Δεν είναι δυνατόν σε μια περιοχή όπου με τέτοια θαλάσσια κυκλοφορία και τέτοια διακίνηση πετρελαιοειδών ένα ατύχημα μικρής όπως φαίνεται κλίμακας να δημιουργεί τέτοιες επιπτώσεις στις ακτές της Σαλαμίνας και στην ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Σαρωνικού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Δημιουργείται τεράστια ανησυχία για το τι θα συνέβαινε σε ένα σοβαρότερο περιστατικό», καταλήγει η Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα