Εντοπίστηκε ακρωτηριασμένο δελφίνι στη Σάμο

Διαβάζεται σε 1'
Δελφίνια (φωτογραφία αρχείου)
Δελφίνια (φωτογραφία αρχείου) Tethys Research Institute

Βίαιη θανάτωση δελφινιού σημειώθηκε στη Σάμο. Η ανακοίνωση από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος.

Ακόμα ένα περιστατικό βίαιης θανάτωσης δελφινιού σημειώθηκε στις βορειοδυτικές ακτές της Σάμου και εντοπίστηκε από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου ζουν σημαντικοί πληθυσμοί από τέσσερα είδη δελφινιών και καταλήγουν έντονα θαλάσσια ρεύματα, δεν είναι σπάνιο να εντοπιστούν νεκρά θαλάσσια θηλαστικά.

Όμως στο συγκεκριμένο περιστατικό, όπως τονίζει το Αρχιπέλαγος, το ζωνοδέλφινο είχε ακρωτηριαστεί στην ουρά με αιχμηρό αντικείμενο. Η βίαιη θανάτωση ενός υγιούς δελφινιού που αφήνεται να πεθάνει αργά και βασανιστικά αιμορραγώντας στην επιφάνεια της θάλασσας καθώς προσπαθεί να αναπνεύσει, δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτη στις μέρες μας”.

Το Ινστιτούτο στην ίδια περιοχή πέρυσι, στο τέλος της άνοιξης, είχε εντοπίσει άλλα 4 νεκρά ζωνοδέλφινα τα οποία είχαν θανατωθεί με παρόμοιο τρόπο.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες, την ίδια περίοδο που θανατώθηκαν τα ζωνοδέλφινα το 2023, υπήρχε στα διεθνή ύδατα της περιοχής, δραστηριότητα από μεγάλα αλιευτικά συγκροτήματα γρι γρι, που αλιεύουν με κυκλικά δίχτυα και δεν φέρουν ελληνική σημαία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα