Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Πως καμουφλάρονται οι λεοπαρδάλεις για να αιφνιδιάσουν τα θύματά τους

Είναι από τα αιλουροειδή με το μεγαλύτερο ποσοστό θυμάτων. Οι λεοπαρδάλεις μπορούν να γίνουν ένα με το περιβάλλον και έτσι να επιτεθούν στα θύματά τους από εκεί που δεν το περιμένουν. (Pics)
- 23 Ιουνίου 2014 16:00
Οι λεοπαρδάλεις θεωρούνται από τους μεγαλύτερους θηρευτές στην Ινδία. Χάρη της εκπληκτικής ικανότητάς τους να γίνονται ένα με το περιβάλλον επιτεθούν στα θύματά τους από εκεί που δεν το περιμένουν.
Στις πιο κάτω εικόνες διακρίνει κανείς που ακριβώς βρίσκονται τα επιβλητικά αιλουροειδή σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων στην Ινδία.
Στο Ρατζαστάν βρέθηκε για να τις φωτογραφίσει ο Άνταμ Μπάνιστερ ο οποίος πέρασε αρκετούς μήνες καταγράφοντας την ζωή 21 αιλουροειδών και ανακάλυψε ότι τα αιλουροειδή με αυτό τον τρόπο φτάνουν πολύ κοντά σε περιοχές που ζουν άνθρωποι χωρίς να τα παίρνει κανείς χαμπάρι παρά μόνο όταν επιτεθούν.
“Οι λεοπραρδάλεις είναι υπεύθυνες για πολλούς θανάτους στην Ινδία” καταλήγει ο Άνταμ.
Πηγή: dailymail