Γιατί μια startup αποφάσισε να σκάψει τη βαθύτερη τρύπα στον κόσμο;

Γιατί μια startup αποφάσισε να σκάψει τη βαθύτερη τρύπα στον κόσμο;
Η νεοφυής επιχείρηση γεωθερμικής Quaise Energy συγκέντρωσε χρηματοδότηση 63 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να σκάψει τη βαθύτερη τρύπα του κόσμου απελευθερώνοντας τεράστια ποσά ενέργειας. printscreen youtube

Η νεοφυής επιχείρηση γεωθερμικής Quaise Energy συγκέντρωσε χρηματοδότηση 63 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να σκάψει τη βαθύτερη τρύπα του κόσμου απελευθερώνοντας τεράστια ποσά ενέργειας.

Μια εταιρεία πρόκειται να διεισδύσει στα έγκατα της Γης, βαθύτερα από οποιοδήποτε άλλο σημείο έχει αποπειραθεί κανείς στο παρελθόν και για τον σκοπό αυτό έχει συγκεντρώσει από το 2020 έως τώρα συνολικά 63 εκατομμύρια δολάρια.

Η Quaise Energy μια νεοφυής επιχείρηση που στοχεύει να φέρει την επανάσταση στην αγορά θερμοδυναμικής ενέργειας, επιθυμεί να προσφέρει πρόσβαση σε απεριόριστη ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας μέσω της θερμότητας που υπάρχει βαθιά μέσα στη Γη.

“Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην παροχή καθαρής, ανανεώσιμης ενέργειας βασικού φορτίου” δήλωσε ο Carlos Araque Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Quaise Energy σύμφωνα με το BusinessWire. “Η τεχνολογία μας, μας επιτρέπει να έχουμε πρόσβαση σε ενέργεια οπουδήποτε στον κόσμο, κλίμακας πολύ μεγαλύτερης από την αιολική και την ηλιακή, επιτρέποντας στις μελλοντικές γενιές να ευδοκιμήσουν σε έναν κόσμο που τροφοδοτείται με άφθονη καθαρή ενέργεια”.

Η γεωθερμική ενέργεια δεν είναι τόσο “δημοφιλής” σε σύγκριση με άλλες ΑΠΕ όπως η ηλιακή, η αιολική ή η υδροηλεκτρική όμως η Quaise πιστεύει ότι αποτελεί τον πυρήνα ενός “ενεργειακά ανεξάρτητου κόσμου”. Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες πηγές ενέργειας που αξιοποιήθηκαν από τον άνθρωπο αν και σήμερα αντιπροσωπεύει μόνο ένα 0,4 τοις εκατό της καθαρής παραγωγής ενέργειας στις ΗΠΑ, οι οποίες είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγός γεωθερμίας στον κόσμο.

Τα σημερινά γεωθερμικά εργοστάσια κατασκευάζονται συνήθως σε περιοχές όπου θερμά πετρώματα βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια της Γης, όπως στην περίπτωση ενεργών ηφαιστειακών ρηγμάτων, που διευκολύνουν την αξιοποίηση της φυσικής θερμότητας του πλανήτη μας και την μετατροπή της σε ηλεκτρική ενέργεια με ατμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα