Η σωτηρία του περιβάλλοντος ξεκινάει από το σπίτι σου

Η σωτηρία του περιβάλλοντος ξεκινάει από το σπίτι σου

Απλές κινήσεις που μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για το περιβάλλον.

Το ακούς συχνά, θα έπρεπε να το ακούς κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή ώστε να μείνει στο μυαλό σου όχι ως επιλογή, αλλά ως υποχρέωση: Η σωτηρία του περιβάλλοντος είναι στο χέρι σου. Όσο βαρύγδουπο κι αν ακούγεται, είναι μια μεγάλη αλήθεια. Συμπεριφορές και απλές κινήσεις που δεν χρειάζονται καθόλου προσπάθεια μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τον πλανήτη μας και το περιβάλλον που περνά “κρίση”.

Η ανακύκλωση είναι το πρώτο και το βασικό που θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις υποχρεώσεις κάθε ανθρώπου στην καθημερινότητά του. Δεν είναι όμως το μόνο. Υπάρχουν δεκάδες απλά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και ξεκινούν από το σπίτι σου ή ακόμα και από το γραφείο σου.

Εξηγούμαστε. Ακόμη και ένα απλό δοχείο μελάνης για τον εκτυπωτή σου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στον (μακρύ) δρόμο για τη σωτηρία του πλανήτη. Η HP, η εταιρεία που έχει αναγνωριστεί ως κορυφαία παγκοσμίως για τις δράσεις και τις στρατηγικές της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Τα HP supplies (μελάνια και toner) είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν ύψιστη ποιότητα εκτύπωσης στους καταναλωτές, προστατεύοντας παράλληλα και το περιβάλλον. Κάθε σταγόνα μελάνης αποτελεί μια σπουδαία κίνηση για την προστασία του περιβάλλοντος, για εύκολη ανακύκλωση και λιγότερα απορρίμματα.

Πίσω από κάθε δοχείο μελάνης HP υπάρχουν εκατοντάδες ώρες δοκιμών και πολυετής εμπειρία στο σχεδιαστικό και επιστημονικό πεδίο, ώστε να παρέχεται μια συναρπαστική εμπειρία εκτύπωσης.

Ανακατασκευή δεν σημαίνει ανακύκλωση

Τα αυθεντικά δοχεία μελάνης HP, τα οποία ελέγχονται σε συνδυασμό με τους εκτυπωτές HP και το χαρτί HP, πληρούν τα κριτήρια ποιότητας αέρα εσωτερικού χώρου που προβλέπουν συγκεκριμένα οικολογικά σήματα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην εκ νέου χρήση των δοχείων και στην ανακύκλωσή τους. Πολλές εταιρείες ανακατασκευάζουν δοχεία και υποστηρίζουν ότι η εκ νέου χρήση τους είναι καλύτερη για το περιβάλλον, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ανακατασκευή μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή αποβλήτων και στην εξάντληση των φυσικών πόρων.

Με λίγα λόγια, επιλέγοντας τα προϊόντα της HP βάζεις το δικό σου λιθαράκι στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται (και θα έπρεπε να γίνεται πιο εντατικά) για την σωτηρία του “σπιτιού” μας. Τα πράγματα είναι απλά. Η διαδικασία ανακύκλωσης κλειστού κύκλου της HP αξιοποιεί τα πλαστικά υλικά των ανακυκλωμένων δοχείων HP για την κατασκευή νέων αυθεντικών δοχείων μελάνης και HP γραφίτη. Η ανακατασκευή σπάνια εμποδίζει την κατάληξη των δοχείων στη χωματερή.

Αν ανήκεις σε αυτούς που νοιάζονται για το περιβάλλον, μπορούμε να σου δώσουμε μερικούς ακόμη λόγους για να επιλέξεις την HP.

#1

Το χαρτί είναι η βασική πηγή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εκτύπωσης και η ποιότητα των εκτυπώσεων παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κατανάλωση χαρτιού. Η χρήση αυθεντικών δοχείων γραφίτη HP οδηγεί σε μειωμένη σπατάλη χαρτιού, καθώς μειώνει την ανάγκη επανεκτύπωσης.

#2

Η HP μετράει και κοινοποιεί τόσο το αποτύπωμα άνθρακα και νερού των διαδικασιών της, όσο και τα αντίστοιχα αποτυπώματα της προμηθευτικής αλυσίδας της.

#3

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης HP Planet Partners σάς δίνει τη δυνατότητα να επιστρέφετε τα χρησιμοποιημένα αυθεντικά δοχεία HP δωρεάν και εύκολα.

Κάτι τόσο απλό όπως το να επιλέξεις δοχεία μελάνης HP ή HP γραφίτη και συνάμα τόσο σημαντικό. Η κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που βλέπουμε όλο και πιο συχνά ακόμα και στη χώρα μας είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης. Κι αν δεν το κάνεις για σένα, τότε οφείλεις να το κάνεις για τα παιδιά σου.

Για να μεγαλώσουν σε έναν καλύτερο κόσμο. Σε ένα περιβάλλον που θα τα σέβεται και θα το σέβονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα