Κινείται ηλεκτρικά ο δήμος Περιστερίου

Κινείται ηλεκτρικά ο δήμος Περιστερίου

Σταδιακή στροφή στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Ενας από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, το Περιστέρι, κάνει στροφή στην ηλεκτροκίνηση. Μπορεί να μην πρωτοπορεί, μια και ο δήμος Τρικκαίων κατέχει τα σκήπτρα καινοτομίας σε αυτόν τον τομέα, με ευρωπαϊκά προγράμματα και για την αυτόνομη οδήγηση, αλλά και για τον ποδηλατοκίνηση, ωστόσο είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ένας τόσο μεγάλος δήμος αποφασίζει να κινείται ηλεκτρικά.

Από χθες λοιπόν, στον νέο στόλο οχημάτων για το 2018, που παρέλαβε ο δήμος Περιστερίου, εντάσσονται και 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Peugeot Partner, καθώς και 2 ηλεκτρικά σκούτερ.

THODORIS KOUTOUVIDIS photography

Τα αυτοκίνητα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, με μπαταρία ισχύος 49kW και απόδοση 67 ίππους, με την αυτονομία κίνησης να φθάνει τα 170 χλμ. Με φόρτιση από απλή πρίζα, χρειάζονται πάνω από 10 ώρες για πλήρη φόρτιση, ενώ με φορτιστές 10 αμπέρ που θα προμηθευτεί σύντομα ο δήμος, ο φόρτιση θα γίνεται σε 10 ώρες και με ταχυφορτιστές θα μπορεί το 80% της αυτονομίας να είναι διαθέσιμο σε 30 λεπτά της ώρας.

THODORIS KOUTOUVIDIS photography

Η φόρτιση των οχημάτων αυτών θα γίνεται σε τρεις χώρους του δήμου Περιστερίου (Δημαρχείο, Ξυλοτεχνία και Αμαξοστάσιο), ενώ ο δήμος σχεδιάζει την ανάπτυξη δικτύου ταχυφορτιστών σε διάφορα σημεία της πόλης, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν ηλεκτρικά οχήματα.

Ο δήμος Περιστερίου δείχνει εμπράκτως την ευαισθητοποίησή του σε θέματα περιβάλλοντος, εμπνέοντας και τους πολίτες να κάνουν το ίδιο. Βέβαια, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακόμα ακριβά και δεν δίνονται κίνητρα από το κράτος, παρά μόνον από κάποιες ιδιωτικές εταιρείες.

Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, επισημαίνει ότι τα νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποτελούν τα πλέον σύγχρονα μηδενικών ρύπων οχήματα, τα οποία συμβάλλουν όχι μόνο για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Παρόντες στην παραλαβή, ήταν η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, που ανέπτυξε λεπτομερών το πλάνο των προμηθειών, ενώ οικονομικά στοιχεία για την απόκτηση του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού, έδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξης Σταυρούλιας, αναφέροντας ότι προέρχονται από την καλή διαχείριση των ανταποδοτικών τελών.

THODORIS KOUTOUVIDIS photography

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα