Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

Με ευρύτατη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα
ΑΘΗΝΑ-Σε εκδήλωση του TVXS , με θέμα: «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας» στο Πολεμικό Μουσείο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ναι στο νομοσχέδιο που προβλέπει χαμηλότερα πρόστιμα για τα παλιά αυθαίρετα και αυστηρότερα για τα νέα είπαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι

Με διακομματική στήριξη υπερψήφισε η Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

«Ναι» επί της αρχής του νομοσχεδίου για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος είπε η κυβερνητική πλειοψηφία, η αξιωματική αντιπολίτευση, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Το νομοσχέδιο καταψήφισε μόνο το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ενώ η Ένωση Κεντρώων δήλωσε «παρών».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει ηπιότερα πρόστιμα για τα παλαιά αυθαίρετα με ειδικές προβλέψεις για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά «δρακόντειες» κυρώσεις για όσα έχουν ανεγερθεί μετά τις 28 Ιουλίου του 2011. Μάλιστα υπογράμμισε ότι τα πρόστιμα είναι τόσο αυστηρά για τα νέα αυθαίρετα ώστε οι ιδιοκτήτες έχουν κίνητρο να τα κατεδαφίσουν.

Ο κ. Σταθάκης απέρριψε, πάντως, τις αιτιάσεις περί δημιουργίας νέας γενιάς αυθαιρέτων υπογραμμίζοντας ότι το νομοσχέδιο συγκροτεί νέες δομές ελέγχου της δόμησης. Επίσης, σημείωσε ότι η πρόβλεψη για την έκδοση της οικοδομικής άδειας με υπογραφή μηχανικών μεταφέρει σε αυτούς την ευθύνη και τόνισε οτι εάν υπάρχει οποιαδήποτε ασάφεια ή ανασφάλεια για το ποιες πρέπει να είναι οι προδιαγραφές του κτηρίου στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην Πολεοδομία μέσω του μηχανισμού της προέγκρισης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα