Ο Υμηττός μεταμορφώθηκε χάρη στην 9η ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ

Ο Υμηττός μεταμορφώθηκε χάρη στην 9η ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ

Την Κυριακή 16 Ιουνίου εργαζόμενοι, συγγενείς και φίλοι της ΑΒ Βασιλόπουλος μαζεύτηκαν στους πρόποδες του Υμηττού, στο σημείο 'Πατητήρι', γιατί μαζί αλλάζουμε συνήθειες.

Ο Υμηττός, ο βασικός πνεύμονας πρασίνου της Αττικής, έχει περάσει αρκετά τα τελευταία χρόνια. Μια μεγάλη έκτασή του κάηκε το καλοκαίρι του 2015, με αποτέλεσμα να αλλάξει εικόνα και να μεταμορφωθεί σε κρανίου τόπο. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά στην πολύπαθη αυτήν περιοχή. Κυρίως, χάρη στις διάφορες εθελοντικές δράσεις που έχουν λάβει χώρα και στους απλούς ανθρώπους με περιβαλλοντική συνείδηση, οι οποίοι βάζουν με τη σειρά τους το δικό τους λιθαράκι, προκειμένου και πάλι ο Υμηττός να αποκτήσει, το ζωντανό πράσινο χρώμα του.

Στις 16 Ιουνίου, λοιπόν, αποφασίσαμε κι εμείς να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια δράση συνεισφέροντας στο περιβάλλον μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος και την ομάδα του Let’s Do it Greece. Η συνάντηση δόθηκε το πρωί της Κυριακής, με εκατοντάδες εθελοντές, εργαζομένους της ΑΒ, συγγενείς, αλλά και φίλους οι οποίοι με κεντρικό μήνυμα ‘Φροντίζουμε την πόλη μας’ και σύνθημα #allazoumesinithies, βοήθησαν στην μεταμόρφωση του Υμηττού. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 9η ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, μια ιδιαίτερη ημέρα για την εταιρεία, κατά την οποία 5.000 εθελοντές από περισσότερα από 300 καταστήματα από όλη την Ελλάδα, μαζί με τις αποθήκες και τα κεντρικά γραφεία, ένωσαν ταυτόχρονα τις δυνάμεις τους για να αλλάξουν προς το καλύτερο 131 γειτονιές της χώρας με αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς. Συγκεντρώθηκαν 10 τόνοι απορριμμάτων πανελλαδικά, εκ των οποίων το 80% ήταν πλαστικό.

9η ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ στον Υμηττό Νίκος Κατσαρός

H ΑΒ Βασιλόπουλος, άλλωστε, εδώ και 80 χρόνια, αποδεικνύει στην πράξη την Υπεύθυνη στάση της σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της, ανταποδίδοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη όλων εκείνων που επιλέγουν τα καταστήματα του δικτύου της εταιρείας για τις καθημερινές τους αγορές. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδιάζει και υλοποιεί οργανωμένα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, με μετρήσιμα αποτελέσματα για κάθε τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται.

9η ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ στον Υμηττό Νίκος Κατσαρός

Για την ένατη Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, η δράση περιλάμβανε καθάρισμα, πότισμα, αλλά και βάψιμο. Άτομα όλων των ηλικιών, από μικρά παιδάκια, μαζί με τους γονείς τους, μέχρι ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με αίσθημα προσφοράς, μαζεύτηκαν στο σημείο “Πατητήρι” στους πρόποδες του Υμηττού. Εκεί, αφού ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους, στη συνέχεια φόρεσαν τα μπλε μπλουζάκια του εθελοντή που είχε ετοιμάσει ειδικά για την ημέρα η ΑΒ, πήραν το απαραίτητο boost ενέργειας με μπάρες δημητριακών και μπανάνες και δήλωσαν έτοιμοι για την έναρξη της δράσης. Η εκκίνηση δόθηκε στη λίμνη, που βρίσκεται λίγο πιο κάτω, με μουσική, ενέργεια, παλμό, αλλά και όρεξη για δουλειά.

9η ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ στον Υμηττό Νίκος Κατσαρός

Η έμπειρη ομάδα του Let’s Do it Greece ανέλαβε την καθοδήγηση και χώρισε τους εθελοντές που έδωσαν το παρών, σε τρία διαφορετικά teams, προκειμένου να συντονιστεί καλύτερα η δράση. Η πρώτη ομάδα (και η πιο fit) ανέλαβε το δύσκολο έργο να φτάσει μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης. Εκεί πότισε νεαρά δεντρύλλια που έχουν φυτευτεί πρόσφατα και καθάρισε όλα τα μονοπάτια από τα απορρίμματα. Οι άλλες δύο ομάδες κινήθηκαν στην περιοχή γύρω από το σημείο που δόθηκε η έναρξη. Ανέλαβαν τον καθαρισμό από ξερά χόρτα για αποφυγή πυρκαγιών, τον καθαρισμό απορριμμάτων και το πότισμα δέντρων, ενώ υπήρχαν και κάποιοι που ανέλαβαν το βάψιμο της περιοχής.

9η ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ στον Υμηττό Νίκος Κατσαρός

Οι εκατοντάδες εθελοντές πήραν με χαμόγελο κουβάδες με νερό, τσουγκράνες, σακούλες σκουπιδιών και αμέσως άρχισαν να εργάζονται πυρετωδώς, έτσι ώστε το βουνό να αλλάξει εικόνα. Μετά από περίπου τρεις ώρες αδιάκοπης εργασίας, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έλειψαν οι φωτογραφίες, τα πειράγματα και τα χαμόγελα, οι πρόποδες του Υμηττού έμοιαζαν και πάλι ζωντανοί.

Συνολικά συμμετείχαν στην δράση στους πρόποδες του Υμηττού στην Αργυρούπολη, 11 καταστήματα μαζί με τα κεντρικά γραφεία της ΑΒ Βασιλόπουλος, με 250 εθελοντές. Έγινε καθαρισμός 30 στρεμμάτων και μαζεύτηκαν 250 κιλά απορριμμάτων και χόρτων, ενώ ποτίστηκαν 1000 δέντρα! Παράλληλα, οι εθελοντές φρόντισαν και τον όμορφο χώρο αναψυχής στους πρόποδες του δάσους, βάφοντας τοιχάκια και σκαλοπάτια. Με συνέπεια, από το 2011 και μέσα από την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, η εταιρεία κατάφερε για ακόμη μια χρονιά να κάνει πράξη το όραμα προσφοράς που αποτελεί κληρονομιά και αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της ΑΒ.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα