Δέντρα 3.200 ετών στον φωτογραφικό φακό του National Geographic

Δέντρα 3.200 ετών στον φωτογραφικό φακό του National Geographic
© AP

Στις πλαγιές του Όρεγκον βρέθηκε για δυο εβδομάδες ο M. Nichols για να φωτογραφίσει τα ψηλότερα και γηραιότερα δένδρα του κόσμου (Pics)

Είναι τα ψηλότερα δένδρα στη Γη. Μπορούν να φτάσουν τα 115 μέτρα ύψος και έχουν διάμετρο   σχεδόν οκτώ μέτρα. Ζουν από 1200 έως 1800 χρόνια και πριν την υλοτόμηση κάλυπταν περίπου 8.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην παράκτια Καλιφόρνια και το νοτιοδυτικό Oregon

Ο φωτογράφος του National Geographic, Michael Nichols πέρασε δύο εβδομάδες στις δυτικές πλαγιές της Sierra Nevada στην Καλιφόρνια για να τις φωτογραφίσει.

Μεταξύ άλλων ο Nichols  φωτογράφησε το ψηλότερο δένδρο του κόσμου, τον  "Στρατηγός Σέρμαν" (General Sherman Tree), ύψους 83,82 μέτρων και ηλικίας περίπου 3200 ετών!

Συνήθως αναπτύσσονται στα βουνά όπου υπάρχουν περισσότερες βροχοπτώσεις από την προερχόμενη από τον ωκεανό υγρασία. Τα ψηλότερα και γηραιότερα δέντρα βρίσκονται σε βαθιές κοιλάδες και ρεματιές, όπου όλο το χρόνο το ρέμα μπορεί να ρέει και η ομίχλη είναι τακτική.

Τα δέντρα πάνω από το επίπεδο ομίχλης, πάνω από περίπου τα 700 μέτρα, είναι νεαρότερα και μικρότερα, λόγω των ξηρότερων και ψυχρότερων συνθηκών.

SHARE:

24Media Network