Oι καλύτερες υποβρύχιες φωτογραφίες της χρονιάς – Πώς είναι ένα παγόβουνο από κάτω

Oι καλύτερες υποβρύχιες φωτογραφίες της χρονιάς – Πώς είναι ένα παγόβουνο από κάτω
Υποβρύχια φωτογραφία παγούβουνου Instagram / @uwphotographyguide , Tobias Friedrich

Οι νικητές του διεθνούς διαγωνισμού υποβρύχιας φωτογραφίας μάς αποκαλύπτουν ετνυπωσιακά και σπάνια στιγμιότυπα από τον μαγευτικό βυθό

Τους μεγάλους νικήτές του για τις καλύτερες και πιο εντυπωσιακές λήψεις του 2019 ανακήρυξε ο 8ος ετήσιος διεθνής διαγωνισμός υποβρύχιας φωτογραφίας.

Καλύτερη φωτογραφία της χρονιάς ψηφίστηκε η «Φώκια καβουροφάγος» του Greg Lecoeur. Το κλικ έγινε στην Ανταρκτική. Όπως αναφέρει ο Lecoeur, οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η φωτογράφιση ήταν ακραίες με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στο  -1°C. Παρότι η φώκια της φωτογραφίας ονομάζεται καβουροφάγος, στην πραηματικότητα δεν τρέφεται με καβούρια: Το 95% της τροφής της είναι κριλ.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η φωτογραφία του Tobias Friedrich «Παγόβουνο». Η εικόνα τραβήχθηκε τον Μάρτιο του 2019 στο Tasiilaq Fjordστη Γροιλανδία. Σύμφωνα με τον Friedrich, το νερό είχε θερμοκρασία περίπου -3°C, δηλαδή ακριβώς στο όριο πριν γίνει πάγος. Για να αντέξει σε αυτές τις συνθήκες, φόρεσε στρώσεις υγρών και στεγνών στολών με ισοθερμικά, αλλά το πρόσωπο του ήταν εκτεθειμένο και τα χείλη του παρέλυσαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Στην κατηγορία του ευρυγώνιου φακού, την πρώτη θέση κατέκτησε η «Πανδαισία από Πέρκες» του Nicholas More:

Τη δεύτερη θέση πήρε η «Μηχανή», επίσης του Friedrich, λήψη η οποία έγινε σε ένα ναυάγιο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στην πρώτη θέση στην καλύτερη μακροσκοπική λήψη ανέβηκε ο Stephano Cerbai με τη «Ραδιογραφία». Η λήψη τραβήχτηκε στο Puerto Galera της Ινδονησίας.

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Υδρόβια ζωή» κατέκτησε η Paula Vianna με τη φωτογραφία «Μια φιλική βόλτα» που ταβήχθηκε στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.

Στην κατηγορία καλύτερου πορτραίτου βρέθηκε πάλι ένας ιππόκαμπος  που τραβήχτηκε από την Virginia Salzedo στην Πούλια της Ιταλίας. Το όνομα της εικόνας είναι «Gaspar»

Στην κατηγορία «Γυμνοβράγχια» το πρώτο βραβείο κέρδισε η Jenny Stock με τη φωτογραφία «Κέρασμα από τον ποταμό Mooloolah» που τραβήχτηκε στο Κουίνσλαντ.

Στην κατηγορία της σούπερ-μακροσκοπικής λήψης, κέρδισαν τα «Αυγά ψαριών-κλόουν» που φωτογράφισε ο Paolo Isgro στην Ινδονησία.

Στην κατηγορία «Θαυμάσια τοπία» νικητής ανακηρύχθηκε ο Eduardo Acevedo Fernandez με τη φωτογραφία «Raja Ampat». Η λήψη τραβήχθηκε στην Ινδονησία.

Στην κατηγορία «Blackwater» καλύτερη φωτογραφία ψηφίστηκε ο «Snaketooth Swallower» του Fabien Michenet. Η λήψη έγινε στην Πολυνησία.

Τέλος, την πρώτη θέση στην κατηγορία «Conservation» κατέλαβε η φωτογραφία «Θύμα» του Shane Gross. Το κλικ πατήθηκε στις Μπαχάμες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα