Ώρα της Γης 2019: Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι

Ώρα της Γης 2019: Η Αθήνα βυθίζεται στο σκοτάδι
Ο βράχος της Ακρόπολης φωταγωγημένος λίγα λεπτά πριν σβήσουν οι προβολείς προκειμένου να συμμετέχει η πόλη της Αθήνας στην "Ώρα της Γης", στην παγκόσμια προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 Eurokinissi

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, ο Δήμος Αθηναίων δηλώνει "παρών" στην "Ώρα της Γης" για 11η συνεχή χρονιά.

Η Ώρα της Γης πλησιάζει και η Ελλάδα συμμετέχει για άλλη μία φορά στο κάλεσμα της WWF. Το ερχόμενο Σάββατο οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται, κάθε χρόνο, τις πρώτες βραδινές ώρες μιας ημέρας στο τέλος του Μαρτίου και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στις 20.30 (ώρα Ελλάδας), πολλά κτίρια και μνημεία θα βυθιστούν στο σκοτάδι επί μια ώρα, από την Ακρόπολη και τον Πύργο του Άιφελ έως την Όπερα του Σίδνεϊ, το Μπιγκ Μπεν, το Κρεμλίνο, τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, τους καταρράκτες του Νιαγάρα και το άγαλμά του.

Οι εκδηλώσεις για την «Ώρα της Γης» ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του WWF από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 2007, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Σήμερα οργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις σε πάνω από 6000 πόλεις σε όλο τον πλανήτη.

Το “Ελ. Βενιζέλος” συμμετέχει στην “Ώρα της Γης”

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά το Αεροδρόμιο της Αθήνας δηλώνει «παρών» στην «Ώρα της Γης». Το Σάββατο (30/03) θα σβήσει τα φώτα και θα διακόψει τη λειτουργία ενός εκ των δύο διαδρόμων του (ο δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30, συμμετέχοντας και φέτος στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF.

Στη συμβολική αυτή κίνηση για την κλιματική αλλαγή, συμμετέχουν επίσης η εταιρεία καυσίμων Shell, το ξενοδοχείο Sofitel, τα καταστήματα Factory Outlet και Leroy Merlin και άλλα μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας.

Επισημαίνεται πως η διακοπή λειτουργίας του δυτικού διαδρόμου δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του αεροδρομίου και όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις θα πραγματοποιούνται κανονικά από τον ανατολικό διάδρομο του αεροδρομίου.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Το Σάββατο ο Δήμος Αθηναίων επίσης συντονίζεται με την “Ώρα της Γης”. Στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη, από τις 20.30 έως τις 21.30 συσκοτίζεται ο Λόφος του Λυκαβηττού ενώ σβήνουν τα φώτα και στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63).

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τη συμμετοχή του στην Ώρα της Γης ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προτρέποντας πολίτες και φορείς, αύριο, Σάββατο 30 Μαρτίου να σβήσουν για μία ώρα τα φώτα, από τις 20:30 έως τις 21:30.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα