Προβλέπει σεισμό 7,2 ρίχτερ στο Αιγαίο

Προβλέπει σεισμό 7,2 ρίχτερ στο Αιγαίο

Κινδυνολογογικές προβλέψεις Τούρκου σεισμολόγου για σεισμό 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αιγαίο και τσουνάμι 2 μέτρων

Για χτύπημα του Εγκέλαδου που θα αγγίξει τους 7,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ στο Αιγαίο προειδοποιεί ο Τούρκος σεισμολόγος Οβγκούν Αχμέτ Ερτσάν.

Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης Αχμέτ Ερτσάν μίλησε σε τουρκικά Μέσα, σχολιάζοντας τον χθεσινό σεισμό μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.

ADVERTISING

Μετά τον σεισμό στην πόλη Βαν, όπως ανέφερε ότι είχε τονίσει, ανέμενε την εκδήλωση ενός σεισμού 7,2 Ρίχτερ στο τρίγωνο ανάμεσα στη Μυτιλήνη, το Καράμπουρουν και τη Φώκαια.

"Λυπάμαι που το λέω, αλλά ο σεισμός 5.1 Ρίχτερ είναι ένα δείγμα αυτού του σεισμού που περιμένω. Δεν μπορώ να πω πως είναι ο προπομπός αλλά ο προειδοποιητικός.

Το Αιγαίο είναι σαν να μας λέει 'προσέξτε εγώ τεντώνομαι, θα κάνω σεισμό 7.2 Ρίχτερ και σας έστειλα πρώτα τον σεισμό τον 5,1 Ρίχτερ", σημείωσε.

Ο Ερτσάν επίσης προειδοποιεί πως σε περίπτωση που στο Αιγαίο συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ θα υπάρξουν κύματα τσουνάμι ύψους 2 μέτρων.

SHARE:

24Media Network