Τα 'τζάκια στο φουλ': Υψηλά επίπεδα ρύπανσης στην Αττική

Χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ)
Χιονόπτωση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ) EUROKINISSI

Σε ποιες περιοχές κατεγράφη η υψηλότερη τιμή συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων. Συστάσεις για την χρήση τζακιών και θερμαστρών στερεών καυσίμων από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Το κρύο οδηγεί και πάλι τους κατοίκους της Αττικής στο τζάκι με αποτέλεσμα οι τιμές αιωρούμενων σωματιδίων να αυξάνονται σημαντικά στην ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, οι τιμές ξεπέρασαν τα 100 μg/m3, με τα πιο υψηλά επίπεδα να σημειώνονται σε Μαρούσι και Περιστέρι.

Συνιστάται στους πολίτες για σήμερα και αύριο η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η ατμόσφαιρα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

"Το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, μεγαλύτερα από 100 μg/m3, για το 24ωρο της 25.12.2017. Συγκεκριμένα στο σταθμό ΜΑΡΟΥΣΙ 114 μg/m3 και ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 113 μg/m3.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα 26.12.17 και αύριο 27.12.17 θα επικρατήσουν μετεωρολογικές συνθήκες (άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή) που ευνοούν τη συσσώρευση ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια στην ατμόσφαιρα.

Συνιστάται στους πολίτες για σήμερα και αύριο η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούμε θερμά για τη θετική τους ανταπόκριση στη σύσταση αυτή. Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή".

SHARE:

24Media Network