Τα βιομηχανικά απόβλητα στο μικροσκόπιο

Τα βιομηχανικά απόβλητα στο μικροσκόπιο

Συνέδριο του ΕΜΠ για τα βιομηχανικά απόβλητα, στο ξενοδοχείο President, στην Αθήνα

Το πρόβλημα της διαχείρισης των ειδικών, επικίνδυνων και μη, αποβλήτων θα έχει ως αντικείμενο του, συνέδριο που διοργανώνει το ΕΜΠ, στις 19 με 20 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο President, στην Αθήνα.

Ειδικοί επιστήμονες, επαγγελματίες φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της Πολιτείας θα συζητήσουν τις λύσεις, τις καινοτομίες που θα οδηγήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην αξιοποίηση των αποβλήτων.

Η «βιομηχανική συμβίωση», δηλαδή η συνύπαρξη της βιομηχανικής παραγωγής και της αειφόρου διαχείρισης θα παρουσιαστεί, μέσα από παραδείγματα και εφαρμογές αξιόλογων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η μείωση του κόστους παραγωγής, των φυσικών πόρων, οι φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και η βελτίωση του περιβάλλοντος είναι πραγματικότητα και όχι ουτοπία. 

Το συνέδριο SYMBIOSIS 2014, εκτός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διοργανώνουν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του LIFE+ έργου eSYMBIOSIS. ( www.symbiosis.euhttps://www.youtube.com/watch?v=EQpzQjrEgCo).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου και τους ομιλητές στην ιστοσελίδα: http://www.conference2014.esymbiosis.eu/

SHARE:

24Media Network