Υψηλά επίπεδα αιωρουμένων σωματιδίων στην Αττική. Νέα έκκληση για περιορισμό της χρήσης τζακιών

Υψηλά επίπεδα αιωρουμένων σωματιδίων στην Αττική. Νέα έκκληση για περιορισμό της χρήσης τζακιών

Αύξηση των τιμών των αιωρουμένων σωματιδίων καταγράφηκε το Σάββατο στην Αττική. Περιορισμό της χρήσης τζακιών συνιστούν και την Κυριακή οι αρμόδιοι

Υψηλά επίπεδα αιωρουμένων σωματιδίων κατέγραψε το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική, το Σάββατο (14/12), με τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να κρούουν και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μέχρι και την Δευτέρα (16/12) οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την περαιτέρω συσσώρευση σωματιδίων στην ατμόσφαιρά.

Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιοι κάνουν νέα έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση των τζακιών τις επόμενες ώρες, προκειμένου να συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ.

Να θυμίσουμε ότι για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρουμένων σωματιδίων άνω των 150μg/m3.

Το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση της ενέργειας θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

SHARE:

24Media Network