Πέθανε ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις

Πέθανε ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις

Ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα θρηνεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας, τον ξαφνικό θάνατο του ποδοσφαιριστή της Λάρισας Αντόνιο Ντε Νίγκρις

Η πόλη της Λάρισας, η ομάδα της ΑΕΛ και ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα θρηνεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις έφυγε από κοντά μας σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Ο Μεξικανός επιθετικός, μεταγραφικό απόκτημα των “βυσσινί” το περασμένο καλοκαίρι, αισθάνθηκε δυσφορία στον ύπνο του με αποτέλεσμα η σύζυγός του να καλέσει εσπευσμένα ασθενοφόρο όμως δυστυχώς το μοιραίο δεν απετράπη καθώς εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής τα αίτια του θανάτου του παίκτη παραμένουν αδιευκρίνιστα ενώ οι άνθρωποι της Λάρισας -για τους οποίους το σοκ ήταν τεράστιο όπως και για την οικογένειά του-περιμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με την ξαφνική απώλεια που βύθισε σε πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΛ θρηνεί τον Αντόνιο Ντε Νίγκρις

Με ανακοίνωση της η διοίκηση της ΑΕΛ εξέφρασε την οδύνη της για τον χαμό του άτυχου ποδοσφαιριστή, ενώ απεύθυνε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μεξικανού.

Η οικογένεια της ΑΕΛ θρηνεί από σήμερα τα ξημερώματα για τον αδόκητο χαμό του 31χρονου διεθνή Μεξικανού ποδοσφαιριστή της, Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Με βαθύτατη οδύνη, διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ, απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του και ειδικότερα στην σύζυγό του Σόνια και την 5χρονη κορούλα του, Μιράντα.

Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, διενεργείται νεκροψία στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Βαρύ πένθος και στην πατρίδα του

Την τραγική είδηση του θανάτου του Αντόνιο Ντε Νίγκρις επιβεβαίωσε με δηλωσεις του στην “Milenio Television” και ο ιδιοκτήτης της Μοντερέι, Χόρχε Ουρντιάλες:

“Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι πέθανε. Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε πως θα βοηθήσουμε τον Άλντο (ο νεότερος αδερφός του που αγωνίζεται στη Μοντερέι) και την οικογένειά του.

Θα αναλάβουμε την μεταφορά της σορού του Αντόνιο στο Μοντερέι και ό,τι άλλο χρειάζεται, δήλωσε σχετικά.

Αναφορικά με την απώλεια του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, ο αντιπρόεδρος της ομάδας της Μοντερέι, Λουίς Μιγκέλ Σαλβαδόρ είπε: “Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι έκπληκτοι, σοκαρισμένοι από το γεγονός και θα κάνουμε από την πλευρά μας οτιδήποτε για να βοηθήσουμε”.

Ανακοίνωση για το χαμό Ντε Νίγκρις από Μοντερέι

Συλληπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της Μοντερέι μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της για τον χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις, ο οποίος έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην ομάδα του Μεξικού.

“Αναπαύσου εν ειρήνη”, ξεκινά η ανακοίνωση για να συνεχίσει:

“Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο, οι παίκτες του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Μοντερέι, μοιραζόμαστε τον πόνο με την οικογένεια του φίλου και συναδέλφου Άλντο ντε Νίγκρις Γκουαχάρδο για την τεράστια απώλεια του αδερφού του Αντόνιο ντε Νίγκρις Γκουαχάρδο, πρώην ποδοσφαιριστή του συλλόγου.

Ζητάμε από τον Θεό να του δώσει κουράγιο για την ανεπανόρθωτη απώλεια του αγαπημένου φίλου και ανθρώπου”.

H πορεία του στα γήπεδα

Ο Αντόνιο Ντε Νίγκρις Γκουαχάρδο, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1978 στο Μοντερέι του Μεξικού και στην ομάδα της γενέτειράς τους έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο: 31 γκολ σε 65 αγώνες από το 1999 μέχρι το 2002, αριθμοί που έγιναν “διαβατήριο” για το ευρωπαϊκό άλμα.

Έτσι μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Αμέρικα βρέθηκε στην Ιβηρική Χερσόνησο για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ σε πρώτη φάση και της Πόλι Εχίδο στη συνέχεια.

Ακολούθησε η μετακίνηση στην Κολομβία (Όνσε Κάλντας), επιστροφή στο Μεξικό (Πουέμπλα, UNAM, Μοντερέϊ), Κίνα (Σαντόνγκ Λουνένγκ), Βραζιλία (Σάντος) και από το 2006 η Τουρκία.

Εκεί αγωνιζόμενος για τις Γκαζιάντεπσπορ, Άνκαρασπορ και Ανκαραγκουτσού κατέγραψε συνολικά 78 συμμετοχές και 20 γκολ και με τις εμφανίσεις του κέρδισε το 2008 την επιστροφή στην Εθνική ομάδα Ανδρών του Μεξικού με την οποία είχε κάνει ντεμπούτο 7 χρόνια νωρίτερα.

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτησή του στις 27 Αυγούστου, με τον Ντε Νίγκρις να αγωνίζεται σε 6 ματς για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη χωρίς να σημειώνει κάποιο γκολ.

Το τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκε ο Αντόνιο ντε Νίγκρις ήταν αυτό μεταξύ της Λάρισας και του Άρη στο “Αλκαζάρ” για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας στις 31 Οκτωβρίου, με τον Μεξικανό να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 44ο λεπτό για χτύπημα με τον αγκώνα στον Φερνάντες σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας.

Με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του ο Ντε Νίγκρις είχε μετρήσει 16 επίσημα ματς και 4 γκολ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα