Πετροπόλεμος και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Πετροπόλεμος και χημικά στο κέντρο της Αθήνας
ΑΘΗΝΑ-ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Επεισόδια στην Αθήνα, στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων με αφορμή την 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Χτυπήθηκαν δημοσιογράφοι. Δύο τραυματίες. Δείτε στο NEWS 247 βίντεο από τα επεισόδια (Vids)

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε ΜΑΤ και κουκουλοφόρους, ενώ μπροστά από το Κοινοβούλιο, διαδηλωτές εργαζόμενοι στους ΠΟΕ – ΟΤΑ επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να μετακινήσουν το σιδερένιο φράχτη, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκε μια Γαλλίδα δημοσιογράφος και μια Ελληνίδα φωτορεπόρτερ.

Από τη ΓΑΔΑ πάντως έγινε γνωστό πως διατάχθηκε έρευνα για τη βία εις βάρος των εκπροσώπων του Τύπου.

Επίσης, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ ομάδα αγνώστων επιτέθηκε και τραυμάτισε πολίτη στην είσοδο του Μετρό στο Σύνταγμα.

Στις 16:30 το απόγευμα και ενώ η ένταση είχε εκτονωθεί, άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν δημοσιογράφους στην πλατεία Συντάγματος. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 10 συλλήψεις και 15 προσαγωγές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους έχει αποκατασταθεί.

Δείτε στο χάρτη του NEWS 247 σε ποιους δρόμους είναι αυξημένη η κίνηση.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, σε μία από τις πιο ογκώδεις διαδηλώσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ των τελευταίων ετών.

Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε και φοιτητικό συλλαλητήριο κατά του νέου νόμου του υπουργείου Παιδείας, για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ακινητοποιημένα παραμένουν την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός, ενώ τα αστικά λεωφορεία της ΕΘΕΛ πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 βράδυ και τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Έως τις 6 το απόγευμα λειτουργεί ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Δείτε εδώ αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τετάρτη.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, γιατροί , δικηγόροι, δάσκαλοι και καθηγητές,  ενώ ενώ καθηλωμένα στο έδαφος παραμένουν και τα αεροπλάνα, λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών και των Ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Olympic Air και Aegean ανακοίνωσαν ότι ματαιώνονται οι πτήσεις τους την Τετάρτη.

Χωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, με την πορεία του να καταλήγει στο Σύνταγμα.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Με προβλήματα γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών παίρνουν μέρος στην απεργία.

Νέο ραντεβού της ΓΣΕΕ στις 19 Οκτωβρίου

Για τις 19 Οκτωβρίου ανανέωσε το ραντεβού της η ΓΣΕΕ μετά τη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, τους Οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου και το συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και το συλλαλητήριο, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε το 90%.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι έστειλαν “ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική και την εκβιαστική απαίτηση των τροϊκανών-δανειστών, ενώ ο αγώνας συνεχίζεται και εντείνεται με τη γενική απεργία στις 19 Οκτωβρίου για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα