Θανάσης Παφίλης: Δεν πρόκειται να ξεχάσω το σύνθημα “έρχονται οι οικοδόμοι”

Διαβάζεται σε 1'
Θανάσης Παφίλης: Δεν πρόκειται να ξεχάσω το σύνθημα “έρχονται οι οικοδόμοι”
Η μαρτυρία του Θανάση Παφίλη για το Πολυτεχνείο KEYSTONE/ALAMY/VISUALHELLAS.GR - 24 MEDIA CREATIVE

Πενήντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι πρωταγωνιστές της ξαναζούν τα γεγονότα και φέρνουν το μήνυμα της επετείου στο σήμερα. Στο τέταρτο επεισόδιο ο Θανάσης Παφίλης επισημαίνει ότι το δίλημμα παραμένει “υποταγή ή αγώνας για την ανατροπή”.

Στη σειρά podcast «Αυτοί που αντιστάθηκαν», οι πρωταγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θυμούνται τα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάληψη, ξαναζούν τις ιστορικές στιγμές της και φέρνουν το μήνυμα της επετείου στο σήμερα.

Στο τέταρτο επεισόδιο, o Θανάσης Παφίλης, σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ (το 1973 φοιτητής Νομικής και μέλος της αντι-ΕΦΕΕ και της ΚΝΕ) θυμάται την προσπάθεια του καθεστώτος να υποβαθμίσει αρχικά όσα έγιναν στο Πολυτεχνείο, πώς όλη η Αθήνα ήταν καρφωμένη στον ραδιοφωνικό σταθμό και πολύς κόσμος έσπασε τον φόνο κι έδειξε αλληλεγγύη στους φοιτητές.

Μετά από πέντε δεκαετίες, και παρότι πολλοί που τότε προσπάθησαν να ανατρέψουν το σύστημα κατέληξαν να το υπηρετούν, πιστεύει ότι το δίλημμα είναι υποταγή ή πάλη για την ανατροπή.

Ακούστε όλα τα επεισόδια

Την σειρά podcast «Αυτοί που αντιστάθηκαν» την ακούτε και σε Spotify και Apple Podcasts στα History podcasts του News 24/7.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα