Μαρίνα Γιώτη & Ελένη Ανδρεάδη, πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να κλείσουν την οθόνη και να πιάσουν το βιβλίο;

Διαβάζεται σε 2'
Μαρίνα Γιώτη & Ελένη Ανδρεάδη, πώς θα κάνουμε τα παιδιά μας να κλείσουν την οθόνη και να πιάσουν το βιβλίο;

Το Άκου Μάνα μοιράστηκε το μικρόφωνό του με 2 από τις πιο αγαπημένες συγγραφείς παιδικών βιβλίων, τη Μαρίνα Γιώτη και την Ελένη Ανδρεάδη, σε μια συζήτηση που ξεφεύγει από τα όρια της σελίδας και μιλάει απευθείας στην καρδιά κάθε γονιού.

Η Ελένη Ανδρεάδη, η συγγραφέας της πολυδιαβασμένης και βραβευμένης σειράς Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη (εκδ. Μεταίχμιο) ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και τα ΜΜΕ στο Harvard. Τα βιβλία της μεταφράζονται και κυκλοφορούν σε χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Κορέα, η Τουρκία και η Αίγυπτος. Πιθανότατα στη βιβλιοθήκη του παιδιού σας υπάρχουν τα επίσης δικά της Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης, Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου και Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β.

Η Μαρίνα Γιώτη, μετά από 15 χρόνια καριέρας στη Διαφήμιση, επέλεξε να αφοσιωθεί στα παιδικά βιβλία, τα οποία γράφει και εικονογραφεί αλλά και στα επιτραπέζια που δημιουργεί. Είναι η συγγραφέας του περίφημου Γέτι, η Δύναμη του Ακόμη (εκδ. Διόπτρα). Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα κορεάτικα και τα ιταλικά, ενώ βρίσκονται σταθερά στις λίστες των παιδικών best sellers (Δώσε Λύση στο Μελίσσι, Το Φλαφ της Ευτυχίας, Το Νησί του Ποτέ- Ποτέ, Το Κάτι τι;, Τα Παραμύθια…αλλιώς, κ.α.).

Με την Ελένη Ανδρεάδη και τη Μαρίνα Γιώτη ανοίξαμε πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τους σύγχρονους γονείς. Ως μαμάδες και ως συγγραφείς προβληματίζονται για την επικράτηση της οθόνης και των social media και για την απομάκρυνση των παιδιών από τα βιβλία, ειδικά μετά το γυμνάσιο και τις μαύρες τρύπες του εκπαιδευτικού συστήματος που κοστίζουν πολύ.

Μια συζήτηση για τα όρια, τα παιδιά, την επιμονή και τελικά, εμάς, τους ίδιους τους γονείς.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα