Πολιτικές Ιστορίες: Οι εσωκομματικές μάχες στη Μεταπολίτευση

Διαβάζεται σε 1'
Πολιτικές Ιστορίες: Οι εσωκομματικές μάχες στη Μεταπολίτευση

Πέτρος Ιωαννίδης και Ηλίας Τσαουσάκης, θυμούνται τις εσωκομματικές εκλογές της Μεταπολίτευσης. Πώς τα αποτελέσματά τους, επηρέασαν την πορεία της χώρας.

Με αφορμή τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Ιωαννίδης και ο Ηλίας Τσαουσάκης θυμούνται και εξετάζουν τις εσωκομματικές μάχες της μεταπολίτευσης για τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλύουν το περιβάλλον, τις συγκυρίες και τα αποτελέσματα της εκλογής των αρχηγών των τριών κομμάτων εξουσίας μέσα στην πορεία του χρόνου.

Μάχες πολλές, αλλά και διαφορετικές. Άλλες έχουν διεξαχθεί στο πεδίο των κοινοβουλευτικών ομάδων, άλλες σε κεντρικές επιτροπές και συνέδρια και πλέον και στην κοινωνία.

Είναι 8 για την ΝΔ, 7 για το ΠΑΣΟΚ, 7 για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιες επηρέασαν την πορεία των κομμάτων πολύ, άλλες επηρέασαν ακόμα και το που πήγε η χώρα. Οι δύο αναλυτές ανατρέχουν στο παρελθόν για να μας τις θυμίσουν.

*Ο Πέτρος Ιωαννίδης είναι πολιτικός αναλυτής της aboutpeople και ο Ηλίας Τσαουσάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και σύμβουλος στρατηγικής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα