100 δόσεις: Το λάθος που ομολόγησε ο Σαμαράς και το “ψαλίδισμα” στο Χαρδούβελη

100 δόσεις: Το λάθος που ομολόγησε ο Σαμαράς και το “ψαλίδισμα” στο Χαρδούβελη
Menelaos Myrillas / SOOC

Τι συνέβη με τις φορολογικές αρμοδιότητες του υπουργού Οικονομικών. Δεν υπάρχει θέμα λέει το Μαξίμου

Η δημοσιοποίηση της απόφασης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, με την οποία το σύνολο των αρμοδιοτήτων της φορολογικής πολιτικής ανατίθεται στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, στον απόηχο της γκρίνιας για το χειρισμό της διάταξης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών σε 100 δόσεις και της υπόγειας αναζήτησης “ενόχων” στο εσωτερικό της κυβέρνησης, δημιούργησε εντυπώσεις για “ψαλίδισμα” του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.

της Βίκυς Σαμαρά

Λίγο νωρίτερα ο κ.Σαμαράς είχε τυχαία συνάντηση στο περιθώριο της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Βλάχο, ο οποίος χθες έβαλε κατά του οικονομικου επιτελείου. “Γιατί τόση φασαρία ρε Γιώργο;” τον ρώτησε ο πρωθυπουργός. “Πρόεδρε δεν αντέχεται η κατηγορία ότι ψηφίζουμε με εντολή της τρόικας” απάντησε ο κ.Βλάχος, με τον κ.Σαμαρά να αποφεύγει να καταλογίσει ευθύνες και να κάνει λόγο για “λάθος”.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πάντως η απόφαση δεν είχε στόχο την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τον κ.Χαρδούβελη, αλλά έχει να κάνει με τη μνημονιακή υποχρέωση για τα νέα οργανογράμματα στο δημόσιο, τα οποία δεν επιτρέπουν αλληλοεπικαλύψεις και η οποία αφορά όλα τα υπουργεία και όχι μόνο το Οικονομικών.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα