'7 Απριλίου - 7 Μαΐου: Μήνας διαλόγου και δράσεων για την Υγεία' από τη Νέα Δημοκρατία

ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Δείτε αναλυτικά το πλαίσιο αρχών και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για τον τομέα της Υγείας

Την πρωτοβουλία «7 Απριλίου - 7 Μαΐου: Μήνας διαλόγου και δράσεων για την Υγεία» υλοποιεί η ΝΔ με στόχο μέσα από μία σειρά συναντήσεων και επισκέψεων σε νοσοκομεία, να ακούσει από το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο έργο τους.

«Για τη Νέα Δημοκρατία, μεταρρύθμιση στην υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ταυτόχρονα θα ακούσει και τη γνώμη των πολιτών που επισκέπτονται τα νοσοκομεία, για τις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας.

Ήδη η δράση «Μήνας διαλόγου και δράσεων για την Υγεία» ξεκίνησε το τριήμερο 7 - 9 Απριλίου από την Κρήτη, όπου ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης και ο τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου συμμετείχαν σε εκδήλωση στελεχών του κλάδου της υγείας απ' όλο το νησί, οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας ωστόσο και λύσεις.

Παράλληλα, οι κ.κ. Αυγενάκης και Οικονόμου επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία, καθώς και δομές υγείας και των τεσσάρων νομών της Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το πλαίσιο αρχών και θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, αυτό περιγράφεται ως εξής:

«1. Δέσμευσή μας είναι, οι εποικοδομητικές ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των ομάδων υγείας, με κεντρική στόχευση ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας με κέντρο τον πολίτη.

2. Πρέπει να προχωρήσει η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια υγεία με την υιοθέτηση του οικογενειακού γιατρού. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη πρόληψη και αποκέντρωση της υγειονομικής κάλυψης.

3. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τις δημόσιες δομές των κέντρων και των μονάδων υγείας.

4. Προκρίνουμε τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για να καλυφθούν οι ανάγκες όλης της επικράτειας σε προσωπικό και υποδομές.

5. Προτείνουμε τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων υγείας αστικού τύπου, όπου θα έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.

6. Επιδιώκουμε - και θα επιτύχουμε - εξορθολογισμό στη λειτουργία των νοσοκομείων, με επαρκή στελέχωση σε ιατρικό, νοσοκομειακό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό.

7. Δίνουμε έμφαση στην κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων για τους ανασφάλιστους, στην δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε ασθενή, στην καλύτερη κατανομή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε θέματα όπως η ειδική αγωγή και τα καινοτόμα φάρμακα, η μεταρρύθμιση της ψυχικής Υγείας».

Μετά το Πάσχα θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των σχετικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα, ενώ μέσα στον Μάιο θα παρουσιαστεί το πλαίσιο αρχών του κόμματος για την υγεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE: