Α. Λοβέρδος: Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ

Α. Λοβέρδος: Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών είναι η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος Eurokinissi

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε στον News 24/7 στους 88,6, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως στόχος στις επόμενες εκλογές "δεν είναι απλώς η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ταπείνωσή του".

Πρόσκληση στην Α. Διαμαντοπούλου και στον Γ. Φλωρίδη να συμπορευτούν με το ΚΙΝΑΛ απηύθυνε ο βουλευτής Β Αθήνας της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Σχολιάζοντας την παρουσία του Κυρ.Μητσοτάκη στην ΔΕΘ είπε ότι περίμενε “να γίνει πιο συγκεκριμένος για το πώς θα παραχθεί ο πλούτος. Ηταν ελλειμματικός στα θέματα της οικονομίας. Παραμονές της πρθυπουργίας του περίμενα να είναι πιο σαφής. Δηλαδή θα γίνουμε Αργεντινή; Πάλι θα μάθει η επόμενη κυβέρνηση στου λαού το σβέρκο; “. Κατά τον κ.Λοβέρδο, “στις επόμενες εκλογές το διακύβευμα θα είναι η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. Δεν είμαι υπερφίαλος ούτε προφήτης. Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δική μας αποδυνάμωση και η δική μας προοπτική είναι η δική τους αποδυνάμωση.. Δεχόμαστε πίεση και από τις δύο πλευρές, και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως έχουμε υψηλή αυτοεκτίμηση και θα αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις αυτές”.

“Θα ήθελα -συνέχισε ο κ. Λοβέρδος- μαζί μας την Α .Διαμαντοπούλου και τον Γ. Φλωρίδη. Στόχος μας δεν είναι απλώς η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ταπείνωσή του. Οπως σωστά είπε η Φ. Γεννηματά να  πάνε από κει που ήρθαν”. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι “η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να έχει αδιατάρακτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τέσσερα χρόνια. Χρειάζεται πλειοψηφία για την προεδρική εκλογή και για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επαναλάβει τις τρέλες του παρελθόντος. Δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες για τις συντάξεις, για το φορολόγητο, για τις αυξήσεις. Δείχνουν ότι δεν θα πάνε με Βαρουφακειάδα”. Στην ερώτηση γιατί αποκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ μόρφωμα, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καταταγεί στα κόμματα της ευρωπαϊκής πολιτικής γεωγραφίας. Ο πολιτικός λόγος που εκφέρει είναι λόγος μίσους που τον πάει κοντά σε κόμματα λαϊκίστικα, δημαγωγικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα