Αχτσιόγλου: Αντισυνταγματικό και άδικο το κούρεμα των αναδρομικών κατά 60%

Η Έφη Αχτσιόγλου
Η Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κούρεψε κατά 60% τα ανδρομικά των συνταξιούχων καταγγέλει με δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ

Για κούρεμα στα ανδρομικά των συνταξιούχων κατά 60%, κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου με δήλωσή της στην οποία κάνει λόγο για "αντισυνταγματική" και κατάφωρα άδικη ενέργεια της κυβέρνησης σε βάρος των δικαιωμάτων των συνταξιούχων.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου:

κ. Μητσοτάκης σήμερα κούρεψε τα αναδρομικά των συνταξιούχων κατά 60%

Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε σήμερα στη Βουλή και ανακοίνωσε, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ότι «κουρεύει» τα αναδρομικά που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά 60% περίπου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει αναδρομικά 1,4 δισ., ενώ το σύνολο των αναδρομικών που οφείλονται στους συνταξιούχους είναι 3,9 δισ. Είπε ότι θα καταβάλει αναδρομικά μόνο για τις περικοπές στις κύριες συντάξεις, ενώ το ΣτΕ έχει κρίνει ξεκάθαρα ότι οι αντισυνταγματικές περικοπές που έκανε ο κ. Βρούτσης αφορούν τόσο τις επικουρικές συντάξεις όσο και τα δώρα.

Μάλιστα, ο κ. Πρωθυπουργός δεν δίστασε να πει στην εθνική αντιπροσωπεία ότι τάχα η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορούσε τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή, αντισυνταγματική ενέργεια της κυβέρνησης και για μια κατάφωρα άδικη ενέργεια εις βάρος των δικαιωμάτων των συνταξιούχων".

Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη δήλωση περί 60% κουρέματος των αναδρομικών των συνταξιούχων, προέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στην Βουλή κατά την συζήτηση της ολομέλειας για το φορολογικό νομοσχέδιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Συντάξεις
SHARE: