Αχτσιόγλου: Δέσμευση και χρέος μας απέναντι σε εργαζόμενους και νέους η αύξηση του κατώτατου μισθού

Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Καταλυτικό βήμα στην πορεία ανάταξης της αγοράς εργασίας χαρακτηρίζει η υπουργός Εργασίας με αποκλειστική δήλωσή της στο news24/7 την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου

«Η προσπάθειά μας για τη βελτίωση της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι διαρκής και συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε στην πράξη» τονίζει με αποκλειστική της δήλωση στο news24/7 η Έφη Αχτσιόγλου, ενόψει της ανακοίνωσης της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου.

«Με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών κάνουμε πράξη την κορυφαία δέσμευσή μας αλλά και το χρέος μας απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας» επισημαίνει η υπουργός Εργασίας και προσθέτει: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού συνιστά το καταλυτικό βήμα στην πορεία ανάταξης της αγοράς εργασίας, ενός στόχου που υπηρετούμε από την πρώτη στιγμή με θεσμικές παρεμβάσεις προστασίας και ενίσχυσης των εργατικών δικαιωμάτων, με τη μείωση της ανεργίας, με την καταπολέμηση της εργοδοτικής παραβατικότητας, με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα».

Η δήλωση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στο news24/7 έχει ως εξής:

ADVERTISING

«Με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών κάνουμε πράξη την κορυφαία δέσμευσή μας αλλά και το χρέος μας απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία της χώρας.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού συνιστά το καταλυτικό βήμα στην πορεία ανάταξης της αγοράς εργασίας, ενός στόχου που υπηρετούμε από την πρώτη στιγμή με θεσμικές παρεμβάσεις προστασίας και ενίσχυσης των εργατικών δικαιωμάτων, με τη μείωση της ανεργίας, με την καταπολέμηση της εργοδοτικής παραβατικότητας, με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα.

Η έξοδος από τα μνημόνια και η ανάπτυξη της οικονομίας αποκτούν έτσι πραγματικό νόημα, μέσα από τη βελτίωση της ζωής και του εισοδήματος των πολλών, όλων αυτών που έπληξε η κρίση και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της περιόδου 2010-2014, όλων αυτών που οι τότε κυβερνήσεις αντιμετώπισαν ως αναλώσιμους.

Χρέος μας είναι οι εργαζόμενοι να βρεθούν στο προσκήνιο της νέας εποχής που ξεκίνησε για τη χώρα μας μετά την 21η Αυγούστου 2018.

Η προσπάθειά μας για τη βελτίωση της θέσης του κόσμου της εργασίας είναι διαρκής και συνεχίζουμε να το αποδεικνύουμε στην πράξη.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Συζητάμε κόκκινα δάνεια, νόμο Κατσέλη - Προχωράμε σε αύξηση κατώτερου μισθού

"Πράσινο φως" για αύξηση του κατώτατου μισθού από την Κομισιόν

Αχτσιόγλου: Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει αύξηση του κατώτατου, ελάφρυνση χρεών και προσλήψεις

Προς ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό με γερμανική πρωτοβουλία

SHARE:

24Media Network