Αχτσιόγλου για Μανωλάδα και “Μανωλάδες” – Αιχμές κατά Άδωνι

Αχτσιόγλου για Μανωλάδα και “Μανωλάδες” – Αιχμές κατά Άδωνι
H υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης Eurokinissi

Με κύρωση της διεθνούς σύμβασης εργασίας μέσα στον επόμενο μήνα θα επιχειρηθεί να μπει τέλος στις «Μανωλάδες», όπως ενημέρωσε η υπουργός Εργασίας - Ποια λύση προωθείται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργάτες γης μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα έλθει προς κύρωση στην Βουλή η διεθνής σύμβαση εργασίας με την οποία θα υπάρξει εξίσωση των αγροτικών χώρων με οποιαδήποτε άλλο εργατικό χώρο, όπως ενημέρωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Λυκούδη για τους εργάτες γης στην Μανωλάδα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μετά την πρόσφατη πυρκαγιά, η Έ. Αχτσιόγλου παρατήρησε ότι οι εργάτες γης στην Μανωλάδα είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους παράνομα διαμένοντες κι είναι δύσκολο να τους δοθούν αποζημιώσεις και βοηθήματα.

Η Έ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι επιδιώκεται να ξεπεραστεί αυτός ο «σκόπελος» μέσω μήνυσης που κατατέθηκε για απασχόληση των συγκεκριμένων εργατών με καταχρηστικούς όρους εργασίας. Έτσι θα μπορέσουν να λάβουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Η Έ. Αχτσίγλου υπογράμμισε ακόμα ότι έχουν γίνει 35 έλεγχοι σε χώρους εργασίας στην Ηλεία κι έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 42.200 ευρώ. Η Έ. Αχτσιόγλου άφησε αιχμές για την στάση του δήμου και την έλλειψη διάθεσης συνεργασίας για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι εργάτες γης μετά την πυρκαγιά, όπως το στεγαστικό.

Ο Γεωργιάδης μίλαγε για πυροβολισμούς στον αέρα που τυχαία βρήκαν τους εργάτες

Η Έ. Αχτσιόγλου δεν παρέλειψε να θυμίσει την στάση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά εργατών γης που διεκδικούσαν δεδουλευμένα. Η Έ. Αχτσιόγλου τόνισε την εποχή εκείνη ο Άδ. Γεωργιάδης είχε κάνει λόγο για «δύο πυροβολισμούς στον αέρα που τυχαία βρήκαν τους εργάτες». Η Έ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε ότι η χώρα μας καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν δικαστικά τα θύματα των πυροβολισμών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα