Γεωργιάδης: Δεν είμαστε το κόμμα των ελίτ και των πλουσίων

Γεωργιάδης: Δεν είμαστε το κόμμα των ελίτ και των πλουσίων
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι δε γίνεται αντιλαϊκό μέτωπο με τη Μεγαλοοικονόμου και τα αγγούρια της ή με τον Κουίκ που έχει ξεπεράσει και τον Ιούλιο Βερν.

«Η ιδέα ότι φτιάχνει ένα μέτωπο αντιλαϊκό με πρόσωπα όπως η Μεγαλοοικονόμου και τα αγγούρια της ή ο Τέρενς Σπένσερ Κουίκ που έχει ξεπεράσει ακόμα και τον Ιούλιο Βερν είναι τουλάχιστον αστεία» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. «Ο Τσίπρας δεν έχει κανέναν περιορισμό, κανέναν ιδεολογικό φραγμό» τόνισε και απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Κουβαρά για το πώς ανταποκρίνεται στο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σχέση της ΝΔ με την ακροδεξιά είπε: «Η απάντηση είναι μόνο μία, δεν έχετε καμία πολιτική αξιοπρέπεια, καμία αξία και καμία αρχή οπότε δεν σας δίνουμε απάντηση». Συμπλήρωσε ωστόσο ότι στον λαό θα δώσει φυσικά απάντηση: «Η παράταξη που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν μπορεί να είναι παράταξη των άκρων».

Αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, εξήγησε ότι θα ήταν θετικό να μείνει ενωμένο ωστόσο θα πρέπει όλα τα μέλη του να μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες. «Αν κάποιος εντός του κόμματος έχει κάνει λάθος, πρέπει να υπάρχουν συνέπειες» εξήγησε τονίζοντας ότι ο Όρμπαν έχει κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα, όπως παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη για παράδειγμα. «Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι φίλος ή εχθρός, αν έχει κάνει λάθος. Οι αξίες δεν μπαίνουν στο ζύγι γιατί μετά παύουν να είναι αξίες» συμπλήρωσε.

Πρέπει όλοι οι Ευρωπαίοι να συμφωνήσουν μαζί πώς θα αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό, υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης. «Ακόμα και τα πιο ακραία κόμματα πάντως αντιδρούν στη συνθήκη του Δουβλίνου που δεν επιτρέπει τη μετακίνηση των παράνομων μεταναστών» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το διχασμό που παρατηρείται στη χώρα που ξεκίνησε με το δημοψήφισμα, το μνημόνιο και εσχάτως με τις Πρέσπες ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «Τις έννοιες μνημόνιο – αντιμνημόνιο τις σκότωσε ο Τσίπρας, δεν υπάρχουν πια». Όλοι έχουν καταλάβει τη σημασία τους ακόμη και ο ίδιος ο Τσίπρας με την παρέα του όταν καθόταν στο Σύνταγμα και έλεγε δεν πληρώνω σήμερα ήταν μόνο μια προσπάθεια να πάρει την εξουσία στα χέρια του λέγοντας ψέματα, τόνισε. «Η μόνη θετική εξέλιξη της περιόδου Τσίπρα ήταν η γνωστή ως κολοτούμπα – εγώ προτιμώ να την αποκαλώ στροφή στο ρεαλισμό – μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος» υποστήριξε λέγοντας ότι είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο μείναμε στο ευρώ. «Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πριν πέντε χρόνια έλεγαν ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ…».

«Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ανήκουμε στη Δύση, τα ¾ της χώρας ήταν αντίθετα και μετά έγιναν οι καλύτεροι φίλοι των Αμερικανών. Και ευτυχώς θα πω εγώ» σημείωσε.

Σε επίπεδο οικονομίας,τόνισε ότι προεκλογικά πολεμούσε κάθε ιδιωτικοποίηση ενώ στη συνέχεια άλλαξαν όλα. «Όταν ανέλαβαν την εξουσία απλώς δικαιώθηκε όλη η δική μας ιδεολογία της οικονομίας της αγοράς. Και αυτό έγινε επί «πρώτης φοράς αριστεράς.» εξήγησε.

«Είμαστε κατά του διχασμού και του ρεβανσισμού. Είναι όμως άλλο πράγμα η δικαιοσύνη. Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε ψευδομάρτυρες ή να ασκήσουμε πιέσεις σε εισαγγελείς, όπως έκαναν εκείνοι με την υπόθεση Novartis» δήλωσε. Τόνισε ότι θα ερευνηθεί η περίοδος Τσίπρα και είπε ότι «Εύχομαι να μην βρούμε τίποτα, γιατί να κατασκευάσουμε αποκλείεται».

«Η νάρκη της απλής αναλογικής που έβαλε ο Τσίπρας οδηγεί στην ανάγκη αυτοδυναμίας» διότι, όπως εξήγησε είναι απαραίτητη η πολιτική σταθερότητα για την προσέλκυση επενδύσεων. «Θα πρέπει να συνεργαστούμε με το ΚΙΝΑΛ – ή το ΠΑΣΟΚ όπως το λέω εγώ που είμαι πιο συντηρητικός – γιατί οι τομές που χρειάζεται η χώρα είναι πολύ μεγάλες. «Σε περίπτωση αυτοδυναμίας, δεν θα δείξουμε όμως πολιτική αλαζονεία» υποστήριξε.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι μόνο θετικό, εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης «Εμείς δεν δουλεύουμε για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα διώξει τον Τσίπρα. Είναι προφανές ότι η κοινωνία θέλει την αποχώρηση Τσίπρα, όπως και ότι μέρος των ψηφοφόρων θα ψηφίσει ΝΔ για να φύγει ο Τσίπρας.» σημείωσε. «Αλλά εμείς δεν θα πανηγυρίζουμε τη μέρα που θα κερδίσουμε τις εκλογές. Θα πανηγυρίσουμε τη μέρα που θα γυρίσουν τα παιδιά μας στην Ελλάδα από το εξωτερικό.» υποστήριξε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο αν δεν φύγει ο Τσίπρας. Η ΝΔ θα προχωρήσει στην εφαρμογή ενός αξιόπιστου, γενναίου και ταχέως εφαρμοσμένου προγράμματος φιλελεύθερων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, εξήγησε.

Οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας με συντόμευση των διαδικασιών από τη δικαιοσύνη μέχρι το σύνολο του δημοσίου τομέα. Η δεύτερη μεταρρύθμιση αφορά στη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών γιατί σήμερα επικρατεί μια ποινικοποίηση του κέρδους. «Εγώ δεν έχω γνωρίσει πάντως στη ζωή μου επιχειρηματία που αναζητά τις ζημιές έναντι του κέρδους» είπε χαρακτηριστικά. Ο επενδυτής, εξήγησε πως πρέπει να πειστεί ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα, εύκολες διαδικασίες, σοβαρή οικονομία και μόνο τότε θα έρθει. «Μόνο το κίνητρο του κέρδους θα φέρει επενδύσεις στη χώρα και αυτό θα το διασφαλίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» υποστήριξε.

«Δεν είμαστε το κόμμα των ελίτ και των πλουσίων» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης που εξήγησε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να οικειοποιείται την ασφαλιστική κάλυψη 2,5 εκατ. ανασφάλιστων, στην πράξη όμως αποτελεί θέμα που είχε ρυθμίσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Υποστήριξε ότι ο Τσίπρας επικαλείται αυτό το ψέμα (σ.σ. του κόμματος ελίτ) για να κινητοποιήσει κάποια αντανακλαστικά. «Πώς μπορεί να είναι ο Τσίπρας με τους φτωχούς όταν κατήργησε το ΕΚΑΣ, αύξησε τον ΦΠΑ και μείωσε κατά 2/3 το επίδομα θέρμανσης;» αναρωτήθηκε.

Ερωτηθείς για τον πήχη, που θέτει η ΝΔ για τις Ευρωεκλογές ο ίδιος παρέπεμψε στις δηλώσεις Τσίπρα μετά τις ευρωεκλογές του 2014. «Με δεδομένο ότι τότε ο Τσίπρας πανηγύριζε για τις 3,5 μονάδες διαφοράς με τη ΝΔ και ένα ποσοστό 26% τότε θα πρέπει το ίδιο να ισχύει και για εμάς. Δεν μπορεί να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οτιδήποτε λοιπόν πάνω από 26% και πάνω από 3,5 μονάδες διαφορά θα πρέπει να θεωρείται επιτυχία» είπε.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι δεν θα προκληθούν εθνικές εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανησυχία που έχει σχετικά με το φαινόμενο των κουκουλοφόρων. «Το γεγονός ότι μέσα σε ένα βράδυ είχαμε παράλληλες επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά αστυνομικών τμημάτων από κουκουλοφόρους σημαίνει ότι χτίζεται ένας στρατός κατά της Ελληνικής δημοκρατίας»υποστήριξε, ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν τους πιάνουν. Σημείωσε μάλιστα ότι θα πρέπει να προστατευτούν τόσο οι πολίτες όσο και οι αστυνομικοί. «Αν το παιδί σας ήταν αστυνομικός θα το αφήνατε να κάνει σκοπιά στο ΑΤ Ακρόπολης για παράδειγμα;» ρώτησε το κοινό.

Αποκάλυψε επίσης ότι η ΝΔ θα προχωρήσει αμέσως σε αλλαγή εκλογικού νόμου μόλις κερδίσει τις εκλογές και με την προϋπόθεση της αυτοδυναμίας γιατί είναι απαραίτητη η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα βοηθήσει τη χώρα να πάει μπροστά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα